"Üçüncü bir ittifak kurulabileceği" yorumunu yapmıştı: Erbakan'ın çıkışı Ankara'da nasıl karşılandı?

"Üçüncü bir ittifak kurulabileceği" yorumunu yapmıştı: Erbakan'ın çıkışı Ankara'da nasıl karşılandı?

Fatih Erbakan'ın İYİ Parti, BBP, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'yle üçüncü bir ittifak kurulabileceği yorumunu yaptı.

Erbakan, seçmenlerin kendilerini AKP ve MHP'nin başını çektiği Cumhur İttifakı'na da, CHP ve İYİ Parti'nin öncülüğündeki Millet İttifakı'na da yakıştıramadığını savunarak "Üçüncü ittifak önerilerini toplantılarda ifade ettik. Seçmenin sağ partiler olarak nitelendirdiği partilerin bir ittifak çatısı altında bir araya gelmesi... İYİ Parti bunun başını çekebilir. Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi Saadet Partisi, Yeniden Refah..." demişti.

 

'SÖZ KONUSU ALERJİ İYİ PARTİDE DE HÜKÜM SÜRÜYOR'

Yeniden Refah Partisi liderinin DEVA Partisi'ni anmaması dikkati çekerken, Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Söz konusu alerjinin İYİ Parti’de de hüküm sürdüğünü çok net biliyorum" dedi. Takan, şunları söyledi:

"Ali Babacan’ın Millet İttifakı’nın paydaşlarının önümüzdeki seçimlerde genişletilmesine yönelik her çıkışında 'ekonominin patronluğunu üstlenmesi ve öyle hava vermesi'nden İYİ Parti çok rahatsız. Kronik hale gelen diğer sıkıntı ise; Abdullah Gül’ün Deva Partisi’ni kendi Cumhurbaşkanı adaylığı için paravan olarak kullanması.

'HOŞA GİDEN BİR PROJE'

Peki,'Fatih Erbakan’ın sağda yeni ittifak önerisine başkentin derin siyasi koridorları nasıl bakıyor' diye sual ederseniz. Müsaadenizle çektiğim fotoğrafı şöyle arz edeyim: Henüz, hemen gerçekleştirilebilecek bir proje değil. Ancak hoşa gidecek bir proje"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.