Türkiye - İsrail ilişkilerinde yeni dönem: Karşılıklı büyükelçi atanacak

Türkiye - İsrail ilişkilerinde yeni dönem: Karşılıklı büyükelçi atanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Yair Lapid arasındaki telefon görüşmesinde, karşılıklı büyükelçileri geri gönderme kararı aldıkları duyuruldu.

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bugün alınan kararla yeni döneme girildi. İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada iki ülkenin diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya karar verdikleri duyuruldu.

Normalleşme sürecinde, Tel Aviv ve Ankara’ya büyükelçilerin geri döneceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Lapid arasındaki telefon görüşmesinde, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı büyükelçilerini geri gönderme kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli. İsrail’in dünyadaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

ÇAVUŞOĞLU: BÜYÜKELÇİ ATAMA KARARI ALDIK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Türkiye olarak İsrail'e büyükelçi atama kararı aldık" açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail’de diyalog süreci başlamıştı. Sonuçta ilişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçileri atamak da vardı. Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmaları başlattık diye açıklama yapmıştık. İsrail’den de olumlu adım geldi. Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.