Tuncer Bakırhan: Bizi batıda daha çok göreceksiniz. Manisa’da, Bursa’da, Edirne’de...

Tuncer Bakırhan: Bizi batıda daha çok göreceksiniz. Manisa’da, Bursa’da, Edirne’de...

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Emin olun, daha fazla Manisa’da, Bursa’da, Edirne’de olacağız. Daha fazla yoksulla emekliyle yan yana durarak, mevcut algıyı da kıran bir tutum ve yaklaşımla siyaset yapacağız" dedi.

DEM Parti’nin Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobane davasında çıkan kararları yorumlarken "Kobanê hukuki değil, siyasi bir dava, sonuçları da öyle. Bunun 'normalleşme' denilen sürece denk gelmesi “Kürtler hariç” anlamına geliyor. Devlet sanırım CHP ile normalleşme arayışını kastediyor" dedi.

Beraat edilmesi gereken bir dava

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Bakırhan, "Bu sizin yeni dönem yol haritanızı nasıl etkileyecek?" sorusuna özetle şu yanını verdi:

"Bu karar bizi biraz daha biledi. Tabanda “AKP seçim yenilgisinden sonra dümeni biraz daha demokratik zemine kırar mı” tartışmaları vardı. O beklentileri ortadan kaldırdı. Bir rehavet yoktu ama zihinlerinde bu düşünce olan arkadaşlarımızın da zihnini berraklaştırdı.

Buluşmalar, mitinglerle en geniş kesimlere bu meseleyi doğru anlatmak için çalışacağız. Katiller, yağmacılar diye algı oluşturdular. Ama ne bir cinayet ne de bir yağma ile ilgili olunmadığı ortaya çıktı. Tamamen beraat edilmesi gereken bir dava. Cumhurbaşkanlığı bence yeterince takip etmiyor, Cumhurbaşkanı da mahkemenin verdiği karara bakmadı. Mahkeme kararında Yasin Börü ve diğer iddialar yok. 7-8 yıldır bu algıyı işliyorlar. Ama bizim önemli çalışma alanlarımızdan birisi de Kobane kumpas davası olacak.

Bir gerilim var, bence iyi de gitmiyor bu ortaklık

MHP lideri Bahçeli'nin DEM Parti'nin kapatılması yönündeki çağrılarını da yorumlayan Bakırhan, "Hükümetin söylem farkı var. Birisi cezalarını aldılar, diğeri bu yetmez diyor. Bir gerilim olduğu yansıyor. Van davasında AKP’nin çok önemli aktörlerinin söylemleri ile MHP’li aktörlerin söylemleri arasında büyük bir makas farkı vardı. Bir gerilim var, bence iyi de gitmiyor bu ortaklık. Nereye evrilir bilmiyorum ama evrilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.

Bizi daha çok batıda göreceksiniz

Bakırhan, "31 Mart’ın ardından seçimsiz 4 yıla girildi. Nasıl bir yol haritanız var?" sorusuna da karşılık da şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde bizi daha çok batıda göreceksiniz. Partimiz son dönem ciddi genişleme imkanı yakaladı. Kent uzlaşısıyla, halkın iradesinin yönetime yansımasıyla. Ülkenin ilkeli, en bilinçli tabanına sahibiz. Bunlar büyük bir avantaj. Yeni dönemde ne yapacağız meselesi önemli. Emin olun, daha fazla Manisa’da, Bursa’da, Edirne’de olacağız. Daha fazla yoksulla emekliyle yan yana durarak, mevcut algıyı da kıran bir tutum ve yaklaşımla siyaset yapacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.