Tunç Soyer'den Adaylık Açıklaması: Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı

Tunç Soyer'den Adaylık Açıklaması: Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı

Tunç Soyer "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kez görüştüm aday gösterilmememi şaşkınlıkla karşıladı. Ekrem İmamoğlu, benim aday gösterilmemem ile ilgili müdahalesi olmadığını söyledi, ben de inandım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer hayata geçirdiği çalışmaları anlattı. Şato Kütüphane Bahçesi’nde gerçekleşen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soyer yeniden aday gösterilmemesi sorusuna : Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kez görüştüm aday gösterilmememi şaşkınlıkla karşıladı. Ekrem İmamoğlu, benim aday gösterilmemem ile ilgili müdahalesi olmadığını söyledi, ben de inandım.'

''Kendi sınırlarımı zorladım''

Ben şahsen kendi biyolojik sınırlarımızı zorladım, bu 5 yılda toplam 20 gün izin kulanmışım, senede 4 güne denk geliyor. Günde 6 saatten fazla uyku uyumadım. Belediyeye muhakkak önce ben geldim, Seferihisar’da da belediyeyi ben açıyordum. Maksimum çalıştım, o yüzden vicdanım rahat… Doğru bilinen yanlışları, yanlış bilinen doğruları anlatmak istiyorum, bu toplantı faaliyet raporu sunumu değil.

''Başarısız bir başkanın adayın yanında durması...''

Ben aday gösterilmedim, üstelik anketlerde başarısız çıktığıma dair ifadeler kullanıldı. Başarısız bir belediye başkanının ‘sütte leke var onda yok’ diye ifade edilen adayın yanında durması ona zarar verir. Bu hafta içinde Rize’ye gideceğim, Balıkesir’e gideceğim, benim birikimimden faydalanmak isteyen CHP’lilere koşa koşa gidiyorum. Son dakikaya kadar elimden geleni yapacağım. Bunun sorumluluğunu benden beklemek haksızlık olur. Tercihler oldu, nasıl sonuçlanacağını 1 hafta sonra göreceğiz. Hem beni gösterme hem bu işin kazanılmasını benden bekle, bu hakkaniyetli olmaz. Ben elimden geleni yapmaya devam ediyorum.

''Kılıçdaroğlu aday olmamama şaşırdı''

Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kez görüştüm aday gösterilmememi şaşkınlıkla karşıladı. Ekrem İmamoğlu, benim aday gösterilmemem ile ilgili müdahalesi olmadığını söyledi, ben de inandım.

Gazetecilerin kendisine '' genel başkanlığa aday olacak mısınız '' soruları sorulduğunu ifade eden Soyer Genel Başkanlığa 'da açık kapı bıraktı.

''Genel başkanlığa aday olacak mısınız?’ diye soruluyor, bunların hepsi olabilir ama derdim bu değil. Çok şükür evde de yatımız katım olsun diyen ailem yok. Çok tokuz. Biz hep beraber bu memleket için daha ne yapabiliriz onun peşinde koşmaya devam edeceğiz.
Gurur duyacak çok şeyimiz var.
Avrupa’da görevlerimin hepsi bitiyor, tamamı başkanlık ile yürüyen süreçler. Cittaslow’da genel sekreterlik makamıyla devam edeceğim.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.