Trump, 'durdurabilir miyiz göreceğiz' derken, Erdoğan Ve Putin bir kez daha karşı karşıya geldi

Trump, 'durdurabilir miyiz göreceğiz' derken, Erdoğan Ve Putin bir kez daha karşı karşıya geldi

Çatışmanın ardından Türkiye, ABD ve Rusya olmak üzere birçok ülke peş peşe açıklamalarda bulundu.


 ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin bu şiddeti bitirmek istediğini söyleyerek, “Bizim o bölgede iyi ilişkilerimiz var. Bunu durdurabilir miyiz, göreceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da yaşanan şiddeti kınayarak, tarafların durumu daha kötü hale getirecek hamlelerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün yaşananların ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı ararken görüşmenin detayları kamuoyu ile paylaşılmadı.

 Azerbaycan’ın yanında olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Azeri mevkidaşı Aliyev ile görüştü. Ermenistan’ın bölgedeki barışa en büyük tehdit olduğunu söyleyen Erdoğan, “İstila ve zalimliğe karşı bütün dünyanın Azerbaycan yanında olması çağrısı yaptı.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ülkesi savaşın eşiğinde olan Ermeni Başbakan Paşinyan, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, Türkiye’nin bu gerilime müdahil olmaması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafların askeri hamleleri bırakarak müzakereye geri dönmesi çağrısında bulundu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.