TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih belli oldu

TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih belli oldu

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG'un trafiğe çıkacağı tarihi açıkladı.

TOGG” konferansı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferans öncesinde Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, ticaret ve sanayi odası binası önünde sergilendi.

Vatandaşlar, yeni nesil yerli otomobile yoğun ilgi gösterirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş TOGG otomobili hakkında bilgilendirmede bulundu.

''2023 MART AYINDA CADDELERDE GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ''

Yeni nesil yerli otomobil ve otomobilin geleceği hakkında bilgi veren TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Böyle anlamlı bir günde Samsun’da gençlerimizle beraber hem tecrübemizi hem de projemizin son durumunu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda burada iş adamlarımızla da görüşmelerimizi tamamlamak istiyoruz. Otomobilimiz banttan indiği zaman ilk sahibi belli. Hatırlarsanız 2019 yılındaki lansmanımızda Cumhurbaşkanımıza rezerve etmiştik. Artık zaman yaklaştı. 2023 yılının Mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız. Hızlıca üretimimizi artırarak yollarda TOGG’ları görmemizi sağlayacağız'' dedi.

''5 TANE MODELİMİZ VAR''

Karakaş, ''Henüz talep toplamaya başlamadık. Bunun için biraz daha vakit var. Bu konuyu yılın ikinci yarısında değerlendirebiliriz. Ama henüz yönetim kurulunda aldığımız böyle bir karar yok. Normalde sürece göre çerçeve de uyduğu sürece aracımızın hazırlığıyla ilgili orada bir sıkıntımız yok. Bunu yapabiliriz. Diğer yeni nesil araç üreticilerinin yaptığı gibi. İlk etapta C segmentinde SUV ile yola çıkıyoruz. Projemizin 15 yıllık süreci içerisinde 5 tane toplam modelimiz var. Bundan sonra çıkacak modelimiz de C segmentinde bir sedanımız olacak. Takribi 18 ay kadar bir süre sonra. Ondan sonra da bir hatchback modelimiz çıkacak. Ondan sonra da C segmentinmden B segmentine geçerken daha küçük bir SUV’umuz olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.