Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,:  Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının vaktinin geldiğini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,: Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının vaktinin geldiğini açıkladı

Bakan Pakdemirli, Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının vaktinin geldiğini, Akdeniz iklim kuşağındaki ülkelerle konuyu paylaşacaklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de 44 ildeki 197 orman yangınından 185'nin kontrol altına alındığını duyurdu.

"4 Ağustos'tan sonra 16 uçak, 56 helikopter, 850 arazöz ve su tankeriyle de etkin müdahalemize devam ediyoruz" diyen Pakdemirli, "Geleceğe Nefes Kampanyasıyla 252 milyon fidanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için üçer fidanı yıl bitmeden mutlaka dikeceğiz" diye konuştu.

İlk yağmurdan sonra fidan ekiminin başlatılacağını belirte Pakdemirli, "Yangınlar soğutulduktan sonra en kısa sürede hasar tespiti yapılacak, yanan ağaçlar sahadan çıkartılacak, ilk yağmurdan sonra fidan dikimi başlayacak" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.