Tamer Karadağlı'nın 'utanç kaynağı' diyerek şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı

Tamer Karadağlı'nın 'utanç kaynağı' diyerek şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı

Tamer Karadağ’lının “rezalet” diye tanımladığı binanın işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne ait olduğu ortaya çıktı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya ziyareti sırasında Haşim İşcan Kültür Merkezi’nden video paylaştı. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlıktan şikayet eden Karadağlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

Karadağlı paylaşımında, "Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?" ifadelerini kullandı.

Karadağ’lının "rezalet" diye tanımladığı binanın işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne ait olduğu ortaya çıktı.

SHAKESPEARE’İN OTHELLO’SUNDAN GÖNDERME

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li başkan adayı Muhittin Böcek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın seçime 2 gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimini suçlayarak yaptığı, “Haşim İşcan Kültür Merkezi bakımsız” çıkışına tepki gösterdi. Seçim öncesi gerçekleşen olayı ‘siyasi bir çıkış’ olarak değerlendiren Muhittin Böcek, binanın bakım-onarım sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını belirterek, Karadağlı’nın yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltılmak istediğini söyledi. Shakespeare’den bir alıntıyla gönderme yapan Böcek, İngiliz şair ve yazarın Othello oyununun, “En kara günahları işletecekleri zaman şeytanlar, bunu önce sevap diye yutturmaya kalkarlar” bölümünü hatırlattı.

‘BU HALKI YANILTICI SİYASİ PROPAGANDA’

Karadağlı’nın, binanın etrafında dolaşırken çektiği ve bakımsız yerlerini “rezalet” diyerek gösterdiği videoya, başkanlık ofisinde çekilmiş bir video ile yanıt veren Böcek, Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin 2006 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hizmetinde olduğunu söyledi. Karadağlı’nın bu konuda belediye yönetimini suçlamasını ‘planlı bir dezenformasyon girişimi’ olarak yorumlayan Böcek, iddiaları kira sözleşmesindeki ifadeleri göstererek yalanladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya gerçeği açıklamaları için çağrı yaptığını söyleyen Muhittin Böcek, suçlamalara şöyle yanıt verdi:

“Seçime 2 gün kala görüyorum ki birilerini seçim telaşı iyice sarmış. Genel Müdür Tamer Karadağlı’yı siyaset yapsın diye Antalya’ya göndermişler. Belediye’nin 2006 yılında Bakanlığa tahsis ettiği Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde, onarım, bakım ve tamirat sözleşmede de açık olarak yazılı olduğu üzere bakanlığın uhdesindedir. Genel müdürlük, Halkı yanıltıcı siyasi propaganda yapmak yerine görevini yapıyor olsaydı biliyor olması gerekirdi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü bir devlet memuru olarak belediyemize çamur atmaya çalışmıştır.”

ANTALYA ŞEHİR TİYATROLARI’NA DAVET

Karadağlı’yı belediyeye bağlı Antalya Şehir Tiyatroları’nı gezmeye davet eden Böcek, “Kendisi istiyorsa Antalya Şehir Tiyatroları’mızı gezebilir, imkanlarını inceleyebilir, sanata ve sanatçıya ne kadar çok değer verdiğimizi görebilir. Kendilerinin Antalya halkını cezalandırma gibi anlaşılan, ilgilenmedikleri, bakım-onarım yapmadıkları Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni Antalya’ya gelip çekerek halkı aldatmaya çalışmak, çok ucuz bir siyasi yöntemdir” dedi.

BÖCEK: KÜLTÜR MERKEZİ BAHANE, ASIL HEDEF SEÇİM

Tamer Karadağlı’nın yaptığı bu çıkışta asıl hedefinin Cumhur İttifakı’nın büyükşehir adayı Hakan Tütüncü’nün seçimi kazanmasını sağlamak olduğunu belirten Muhittin Böcek, tartışmayı kültür merkezi konusunun dışına çıkardı. Böcek, “Karadağlı buyursun gelsin, operayı, baleyi de konuşalım, desteklediği büyükşehir adayının haremlik selamlık olarak hizmete açtığı, kadının ve erkeğin bir arada kullanamadığı havuzları da konuşalım” diye konuştu.

KARADAĞLI: PROTOKOL, ‘DIŞ CEPHEYİ BELEDİYE ONARIR’ DİYOR

CHP’li Muhittin Böcek’in yaptığı açıklamaların ardından yeni bir video çeken Tamer Karadağlı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolden maddeler sıraladı. Karadağlı bu videoda, kira sözleşmesinde, merkezin büyük bakım ve onarım masraflarının mülk sahibi belediye tarafından, küçük tamiratların ise bakanlık kapsamında karşılanacağına ilişkin bir maddenin yer aldığını söyledi. Karadağlı, şu ifadeleri kullandı: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, Opera ve Bale olarak biz Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sadece kiracıyız. Biz kiracı olduğumuz için dış cephe tadilatlarını Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Protokol gereği binanın dış cephe bakım ve onarımı belediyeye ait.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.