Suriye'den Özgür Özel'e olumlu yanıt: Şam'a gidiyor

Suriye'den Özgür Özel'e olumlu yanıt: Şam'a gidiyor

Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında arabulucu rol üstlenebileceğini söyleyen CHP liderinin ziyaret teklifini Suriye yönetimi kabul etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Suriye yönetiminin, Özgür Özel'in ziyaret talebini kabul ettiğini açıkladı.

Halk TV yayınına katılan Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özdel’in Suriye ziyaretine ilişkin olarak Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam'dan da olumlu cevap geldi" dedi.

Özel "Esad'ı ikna edebilirim" demişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı bir açıklamada Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini ifade ederek, "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz." sözlerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.