Süleyman Soylu'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması

Süleyman Soylu'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapılması için başlanan yıkım çalışmalarını eleştirenlere tepki gösterdi.

Pistinin bir bölümü sökülerek hastane yapılan kalanı da sökülmek istenen ve yerine Millet Bahçesi yapılacağı duyurulan Atatürk Havalimanı için tepkiler sürüyor. 

Dün akşam İYİ Partililerin protesto gösterisi düzenlediği havalimanı önünde bu sabah da CHP’liler ve vatandaşlar toplandı. Havalimanına gelen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, burada açıklama yaparak, "Gideceklerini gördüler, gitmeden önce beşli çeteler eliyle vatandaşın cebinden çaldıkları çalacakları bir kuruşu aktarmak için yapıyorlar. Genel başkanımız iktidara geldiğimizde haksız hukuksuz yere yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, eğer hak ettiğinden bir kuruş fazla vermişsek geri alacağız demişti, bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanı'nı Katarlı ve Suudi Arabistanlı işletmelere satmak istiyorlar. İstanbul Havalimanı'nı, Katarlı ve Suudi Arabistanlılara peşkeş çekmek için Atatürk Havalimanı'nı kapatıyorlar." dedi. 

CHP'nin eyleminden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'yla ilgili, "Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda nasıl mesele çevre meselesi değilse, burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar nasıl tepki gösterebiliyor biz anlamış değiliz. Meselenin başka bir mesele olduğunu net bir şekilde görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı. İktidardan bir açıklama daha geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı'na ilişkin konuştu.

Soylu, "İstanbul'un, bu coğrafyanın en güzel millet bahçesi olabilecek, binlerce ağacın dikileceği yere itiraz ederseniz, 'bu ne yaman çelişkidir' derler. Siyaset alanına terörizm çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Kamu düzenini ortadan kaldırma ve anarşizm siyasete çekilerek ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Atatürk Havalimanı'nın olacağı millet bahçesi ile ilgili, belki bir takım uçuşlar da olabilme imkanına sahip olabilecek. İstanbul'un nefes alabileceği bir yerin yapımına geçmişte yaptıklarınızla nasıl itiraz edeceksiniz" diye sordu.

CHP’nin bugün Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği eyleme de değinen Soylu açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“Sakin, sağduyulu bu süreçte daha tedbirli tüm meseleleri değerlendiriyoruz. Bugün eylem yaptılar. Kaç kişinin geldiği, nasıl olduğu, toplumsal tabanı olup olmadığı... İstanbul'da yaşıyorum, otoyol olmasaydı İstanbul trafiği ne olurdu? Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya olmasa ne olurdu? Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı olmasaydı size söyleyeyim İstanbul trafiği çekilmez bir hal alırdı, insanlar saatlerce yolda kalınırdı. E5'te karşı karşıya kalınan trafik sıkıntısı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.