SOL Parti'den valiliğe itiraz: Koruyu şirketlere peşkeş çekmeyin

SOL Parti'den valiliğe itiraz: Koruyu şirketlere peşkeş çekmeyin

SOL Parti Edirne İl Örgütü Bülbül Korusu’nun üç şirkete peşkeş çekilmesine tepki göstererek valiliğe itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede “Korunun kendi doğal bitkileri ve ağaçları ile yaşamaya bırakın” dendi.

9 bin dönümlük Bülbül Korusu’nun 4 bin 560 dönümlük alanının üç özel firmaya verilmesine tepki gösteren SOL Parti Edirne İl Örgütü, valiliğe dilekçe verdi. “Özel ağaçlandırma” adı altında Edirne Uzunköprü’de kiraya verilmek istenen bölgenin peşkeş çekildiğini belirten SOL Parti’nin dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Edirne Uzunköprü ve çevre ilçelerde yaşayan binlerce insanın anıları ile dolu olan bu doğal orman bölgenin en önemli sosyalleşme alanlarından birisidir. Bülbül Korusu, her yıl gerçekleşen “Dallık” etkinliğine ve birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Bülbül Korusu’nu kendi doğal bitkileri ve ağaçları ile yaşamaya bırakın. Bölge halkının bu çağrısına kulak verin Bülbül Korusu’nu öten ve uçan kuşları, böcekleri ve sürünen, kaçan, koşan yüzlerce çeşit hayvanın yaşadığı alan olmaya devam etsin. Bölgede doğallığın yok olmasına izin vermeyin.”

BAŞVURULARI KABUL ETMEYİN

SOL Parti Edirne üyeleri, valiliğe taleplerini şöyle sıraladı:

“Uzunköprü ilçemizdeki Bülbül Korusu’nun yok edilmesine izin vermeyin. Uzunköprü halkının anılarının yaşadığı bu alandaki meşe, ardıç başta olmak üzere diğer bütün ağaçların kesilerek özel ağaçlandırılma amaçlı birilerine verilmesine engel olun. Bölge halkının doğal hakkı olan bu alanın doğallığının bozularak cevizlik ve bademlik gibi kişisel çıkar adına kullanmak üzere Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne yapılan başvuruları kabul etmeyin.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.