Selvi'den Osman Kavala ve Gezi davası eleştirilerine yanıt: Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?

Selvi'den Osman Kavala ve Gezi davası eleştirilerine yanıt: Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gezi davasında yeniden yargılanmayı tekrar gündeme getirirken, buna karşı çıkan ve eleştirenlere " Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Osman Kavala ve Gezi sanıklarının yeniden yargılanması ve tahliye edilmesi gerektiğini yazmıştı. Selvi'ye bazı MHP ve AKP'lilerden tepki gelmişti. AK Parti Ankara Milletvekili Türkeş ise Selvi'nin yazısına tepki gösterenlere " Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?" diye yanıt vermişti.
Son olarak da dün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da "Bu ihanet eylemleri ne kadar zaman geçerse geçsin affedilmez" diyerek yeniden Gezi eylemlerini hedef almıştı.

Selvi bugün yazısında yine aynı konuya değindi ve "Herkesin şunu iyi anlaması lazım. Mesele Osman Kavala meselesi değil, mesele Türkiye meselesi..." dedi. Selvi özetle şöyle devam etti:

"AİHM kararlarını uygulamayan bir Türkiye, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayan bir Türkiye, Avrupa Konseyi tarafından yaptırım tehdidi ile karşı karşıya olan bir Türkiye... Peki bu kime yarar? Bizim Avrupa Konseyi üyeliğimiz sadece 12 Eylül darbesinde askıya alındı. Türkiye’nin Osman Kavala yüzünden Avrupa Konseyi’nde yaptırıma uğraması kime ne fayda sağlar? Türkiye’nin görünümünü nasıl etkiler

Özgür Özel, Avrupa Parlamentosu’nda Türk heyetini ziyaret ettiğinde, “Bize burada adım attırmıyorlar. Saati sorsan, Sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar” diye tabloyu ortaya koydu.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala konusunda çok önemli bazı sorular sordu.

“* Türkiye’nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulması mı?

* Düşünmek bile istemiyorum ama; acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi ihtimali mi bazı çevreleri rahatsız ediyor?”

Bu soruları soran Tuğrul Türkeş’in Avrupa Konseyi parlamenter Meclisi Başkanı olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı?

Türkeş’ten daha mı milliyetçisiniz

Siz Türk milliyetçiliğinin lideri Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?

Erdoğan ile Özgür Özel’in inşa etmeye çalıştığı diyalog zemininin Türkiye’nin lehine olduğuna inanıyorum. Osman Kavala başta olmak üzere Gezi mahkûmlarının yeniden yargılanmasının Türkiye’deki iklimi ve dışarıdaki görünümümüzü olumlu etkileyeceğini görüyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.