Selvi: CHP'de İmamoğlu'nun YSK dosyasıyla ilgilenenler var

Selvi: CHP'de İmamoğlu'nun YSK dosyasıyla ilgilenenler var

Hürriyet köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını karşı olanların CHP içinde yeni bir savaş başlatacağını iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığına karşı olanların YSK dosyasıyla ilgilediğini yazdı. Selvi, Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddiasıyla sosyal medyada dolaşıma sokulan videoyla ilgili tartışmaların ardından, CHP'de dosya savaşlarının da yaşanacağını öne sürdü.

Selvi, "Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler" başlıklı yazısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini belirterek, parti içindeki rakiplerinin de boş durmadığını söyledi.

İmamoğlu'nun, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıp, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı dosyanın İstinaf Mahkemesi'nde olduğunu hatırlatan Selvi, "Dosyası İstinaf Mahkemesi’nde ama Yargıtay yolu da açık. Eğer cezası Yargıtay tarafından onanırsa siyasi yasaklı olacak. Böylece 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması tehlikeye girecek" dedi.

İmamoğlu'nun dosyasının, CHP içindeki rakiplerince yakından takip edildiğini iddia eden Selvi, "CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor" ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:

"CHP’deki ayak oyunlarının şaşılacak bir tarafı yok. Ayrıca bu kez cumhurbaşkanlığı umutları daha da artmış durumda. Kulislerde konuşulduğuna göre, CHP’li bir yetkili İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilendiği ortaya çıkınca inkâr etmemiş. “Ne var yani bir faydamız olur mu bakalım istedik” demiş.

Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.