Selvi: Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli

Selvi: Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecekler. Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli..."

Yerel seçimlerden sonra AKP ile CHP arasında başlayan normalleşme görüşmeleri sürerken, MHP lideri Devlet Bahçeli'den geçtiğimiz günlerde ilginç bir çıkış gelmişti. Bahçeli mesaj içinde mesaj verdiği açıklamasında CHP ve AKP arasındaki geniş tabanlı bir ittifakın MHP’nin “samimi dileği” olduğunu söylemişti.

MHP liderinin bu açıklamasına CHP lideri Özgür Özel, Özel, "Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz” diye yanıt vermişti.

Özel'in bu yanıtına da Erdoğan, “Bizim iade-i ziyaretimizi hazmedemediler. Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz" diye karşılık vermişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra bugün kritik bir görüşme daha yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya gelecek. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 1 Temmuz'dan önce yapılacak bu görüşmeyle ilgili dikkat çeken bir yazı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi.

Selvi, " Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecekler. Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli görüşmelerden biri diyebiliriz" dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme sürecini devam ettirmek istediğini görüyorum" diyen Selvi, Erdoğan, pazartesi günü yapılan AK Parti MYK toplantısındaki sözlerini şöyle aktardı: " Biz normalleşme ve yumuşama sürecini önemsiyoruz. Bizim iyi niyetimizi istismar ettiler ama buna rağmen normalleşme süreci devam edecektir. Bu noktadan sonra biz bunu kendi yöntemlerimizle devam ettireceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.