Selçuk Geçer, aşırı sağın yükselişinin ekonomiye etkisini anlattı! Hangi yatırım aracı çok kazandırır?

Selçuk Geçer, aşırı sağın yükselişinin ekonomiye etkisini anlattı! Hangi yatırım aracı çok kazandırır?

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hangi yatırım aracını işaret ederek rekor kıracağını söyledi? İşte ünlü ekonomistin dikkat çeken açıklamaları...

Avrupa siyasetinde aşırı sağ rüzgarı esmesinin ekonomiye etkileri değerlendiriliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu durumun Türk ekonomisine yansımasına ilişkin konuşurken rekor yükselişi de açıkladı.

Birçok yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla çeşitli yatırım alanlarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50 seviyesine getirmesinden sonra mevduat faizleri rekor kırarken, dolar/TL tarafında durgunluk devam ediyor. Euro tarafında ise dünkü FED tarafının faizi sabit tutmasının ardından değer kazandı.

AŞIRI SAĞ EKONOMİYE NASIL ETKİ EDİYOR?

Avrupa'daki seçimlerde aşırı sağın yükselişi piyasada panik havasını da beraberinde getirdi. Döviz tarafında düşüşler öngörülüyordu fakat Selçuk Geçer, aşırı sağın yükselişini ekonomide daha muhafazakar bir duruşu beraberinde getireceğine vurgu yaptı.

"ÖNÜMÜZE BU SÜREÇTE ÇIKACAK"

Türkiye’ye yansımasına da değinen Geçer, “Bu bizim gibi ülkeler için pek de iyi bir şey değil. Hem ticari olarak hem de bizi daha da köşeye sıkıştıran politikalar önümüze bu süreçte çıkacak. Dövizin Türkiye'ye gelme ihtimalini azaltır. Çünkü turist gelmez, yatırımların önü kesilmeye başlanır. Bu da Türkiye'nin dövize olan ihtiyacını arttırır ve dövizdeki hareketlilikler yukarıya doğru hızlanmasını beraberinde getirir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.