Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a tahliye başvurusu reddedildi
Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm Kobani davası tutukluları hakkında yapılan tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.
AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları hakkında yapılan tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Kararın gerekçesinde, AİHM kararının kesinleşmediği belirtildi.
T24'ün haberine göre; 2016’da tutuklanan ve hakkında AİHM'in iki kez, AYM'nin bir kez ihlal kararı verip tahliyesini istediği Selahattin Demirtaş için AİHM bir ihlal kararı daha verdi.
Avukatlar, kararın ardından tahliye ve ardından beraat için harekete geçerek, Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm Kobani davası tutukluları hakkında tahliye başvurusunda bulundu. Ancak tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında, AİHM kararının kesinleşmediği belirtildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.