Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Mine Tozlu Sineren: “Savcıya her şeyi anlattım elimdeki yazışmaları ve diğer tüm belgeleri verdim”

Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Mine Tozlu Sineren: “Savcıya her şeyi anlattım elimdeki yazışmaları ve diğer tüm belgeleri verdim”

Sedat Peker'in rüşvet istendiğini iddia ettiği iş insanı Mine Tozlu Sineren, Cumhuriyet Savcısına 3,5 saat süreyle “İHBAR EDEN” sıfatıyla ifade verdiğini söyledi

 

Savcılık, Sedat Peker'in iddialarının ardından düğmeye bastı 

Sedat Peker  ddialarından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, harekete geçi. Başsavcılık, SPK’nın yaptığı suç duyurusunu değerlendirerek soruşturma başlattı.

Başsavcılıkça yapılan açıklamada, "Bir ulusal televizyon kanalında yer alan iddialara yönelik olarak SPK başkanlığı tarafından verilen ihbar dilekçesi üzerine  maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmaya başlanılmış olup televizyon kanalında  bilgi paylaşan M.T.S. dahil olmak üzere tüm taraflarla ilgili araştırma yapılması için gerekli  talimatlar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

Sedat Peker’in son ifşalarını doğrulayan iş kadını Mine Tozlu Sineren'in 

elindeki bilgi ve belgelere göre soruşturma yapılabilmesi için ifadeye çağrıldığı öğrenildi.  

Cumhuriyet Savcısına 3,5 saat süreyle “İHBAR EDEN” sıfatıyla ifade verdiğini söyleyen Sineren, Bizim TV’ye; “Savcıya her şeyi anlattım elimdeki whatsapp yazışmaları ve diğer tüm belgeleri verdim” dedi

 

NE OLMUŞTU

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker'in kendisiyle bağlantılı 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından kimi AKP'li isimler ve Saray'daki bürokratlara dair rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili WhatsApp yazışmalarını açıkladı. 

Söz konusu rüşvet pazarlıklarının yazışmalarına dair görselleri paylaşan Peker, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi üyesi Salih Orakcı’nın yolsuzluk ağını anlattı. Peker, SPK Başkanı'nın AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için "12 milyon TL rüşvet istediğini" iddia etti.

Sedat Peker’in bugün attığı tweetlerde adı geçen Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren’den de açıklama geldi.

Peker’in paylaştığı belgelerde Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile Mine Tozlu Sineren arasında geçtiği iddia edilen WhatsApp görüşmeleri dikkat çekmişti.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARINI DOĞRULADI

Sedat Peker’in iddialarını doğrulayan Sineren "SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiğim her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler. Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi? Rüşvet vermedim diye yatırımcılar cezalandırıldı." dedi.

YANDAŞ MEDYAYA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İktidara yakın medyanın kendisi hakkında yaptığı haberleri eleştiren Sineren;” Takvim Gazetesi…SPK nın verdiği piyasa dolandırıcılığı cezasının ne demek olduğunu öğren istersen!Ve haberinin başlığını adilce at! Piyasa dolandırıcılığından SPK dan ceza almak suçlu olmak değildir!Bunun kararını mahkeme verir! Gazeteciliği adil ve mertçe yapın .Bu şekilde değil.” İfadelerini kullandı.

Mine Tozlu Sineren, 'minosetim' isimli kendisine ait olduğu belirtilen twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

RÜŞVET İSTEMEK AYIP DEĞİL VERMEMEK AYIP OLMUŞ"

"Bu ülkede istemek ayıp değil vermemek ayıp olmuş. İsteyen bir yüzü değil vermeyenin yüzü kaplara olmuş! Ortada bir rüşvet pazarlığı falan yok!"

"İstediler..istediklerini alamadılar. Bir kadını tabiri caizse kopartma çalıştılar kopartamadılar."

"HABERLERİ SİLMEK İÇİN BİLE PARA İSTEDİLER"

"Ve itibarsızlaştırmak için her türlü şeyi yaptılar. Savunma dahi almadan ceza üstüne ceza verdiler. Evet bu ceza haksız yere verilmiş ama bizden çıktı dediler. Para alamayan gazeteciler zamanında para verseydin yazmazdık dediler. Haberleri silmek için bile para istediler"

"MALUM RÜŞVET KANALINA YÖNLENDİRDİLER"

"SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiği her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler.Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi. Ve olumsuz gerekçelerinin hiç bir maddesi sermaye arttırımı ile ilgili değil!Başkan rüşvet vermedi diye yatırımcı cezalandırıldı"

Tahtadan bir lot dahi alıp satmayan “borsa patronu olmayacağım ben şirket patronuyum “diyen kadını diğer borsa patronları gibi zannedip paylaşmak zorundasın paylaşmazsan olmaz dediler.

"BU SİSTEME ASLA DAHİL OLMADI"

"Her türlü şikayet savcılık cimer yapıldı…yıllardır…bugün değil. Başkan başkan olduğundan beri şirkete zarar veren herkesi şikayet etti. Ceza almadı için mücadele etti. Savaştı! Ve asla bu sisteme dahil olmadı!"

İşte o paylaşımlar:

 

Sineren soruşturma başladığında;  “Ben daha önce şikayetlerde bulundum. Bütün iddiaları araştırmak için Başsavcılık tarafından talimat verildi. Benim zaten CİMER’e yaptığım suç duyuruları var.

SPK’nın da var. Benimle başlamadı bu soruşturma,

açıklamalardan sonra başladı.

Daha önce başlaması gerekiyordu, geç kalındı.”  dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.