Sayıştay 'Mevzuata aykırı' demişti... Bakanlıkta usulsüzlüğe 'tanıtım' kılıfı!

Sayıştay 'Mevzuata aykırı' demişti... Bakanlıkta usulsüzlüğe 'tanıtım' kılıfı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Sayıştay’ın, “Mevzuata aykırı” dediği ücretsiz Müzekart dağıtımını "bakanlığın tanıtım misyonunun bir parçası" olarak savundu.

Sayıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2019 yılında 138 kişiye ücretsiz Müzekart, 269 kişi ve kuruma ise ücretsiz ziyaret izni ve alan tahsis ettiğini tespit etti.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Sayıştay denetçilerince hazırlanan raporda, yüzlerce Müzekart’ın, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Yönetim Kurulu kararıyla dağıtıldığı ifade edildi.

Sayıştay denetçileri, DÖSİMM Yönetim Kurulu’nun böyle bir karar alma yetkisinin bulunmadığının altını çizerek, “Ücretsiz Müzekart” uygulamasının mevzuata aykırı olduğunu vurguladı.

BAKAN ERSOY’A SORULDU

Sayıştay’ın denetim raporlarında dikkati çektiği mevzuata aykırılık Meclis’e taşındı, CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Raporda bahsi geçen 269 adet ücretsiz ziyaret izni ve alan tahsisi hangi kişi, kuruluş, dernek ve vakfa sağlanmıştır?

Ücretsiz ziyaret izninden yararlandırılan toplam kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerden usulüne uygun şekilde ücret tahsisi yapılsaydı devlet ne kadar gelir elde edecekti?

Bakan Ersoy, Sayıştay’ın mevzuata aykırı olduğunu belirttiği uygulamanın bakanlıkça yürütülen tanıtım faaliyetleri kapsamında mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Bakan onaylı Yönetim Kurulu Kararı ile 300 Müzekart’ın, “Tanıtım misyonu” çerçevesinde bedelsiz dağıtıldığı belirtildi. Bakan Ersoy, Müzekart’ın medyada, sosyal medyada ya da toplumda, “Statüsü bakımından önemli bir hayran ya da takipçisi bulunan kişilere” dağıtıldığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.