Saray İttifakı'nın Baro planının bozulmasına MHP'den engel çabası, Feti Yıldız başvuruda bulundu 

Saray İttifakı'nın Baro planının bozulmasına MHP'den engel çabası, Feti Yıldız başvuruda bulundu 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İstanbul'da 2 No'lu baroya müracaat yaptığını belirterek "İmzalar Barolar Birliğine teslim edilecek, bir hafta sonrasında süreç tamamlanmış olur." dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İstanbul'da kurulacak 2 Nolu Baroya katılmak için başvurduğunu bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu baronun kurulması için 2 bin imzanın tamamlandığını belirtti.

Avukatlar Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Cavit Tatlı ve Şengül Karslı'nın kurucular kurulunda yer aldığı baroya kayıt başvurusunda bulunduğunu ifade eden Yıldız, "Ben de avukat olarak müracaat yaptım. İmzalar Barolar Birliğine teslim edilecek, bir hafta sonrasında süreç tamamlanmış olur." diye konuştu.

2 Nolu Baronun avukatların sorunlarını ele alacağının altını çizen Yıldız, "Daha önceki baroların uğraştığı siyasetle uğraşmaktan ziyade avukatların yetişmesi ve hukukun üstünlüğünün tüm olarak hakim kılınması için üzerine düşen görevi yapacaktır." ifadesini kullandı.

Yıldız, 2 Nolu Baronun kuruluşunda yer alan avukatların Anayasanın başlangıç kısmında ifade edilen "Türk milli menfaatlerinin ve Türk varlığının himayesi, Anayasa ve kanunlara uygun olarak hukukun her alanda üstünlüğünü temin" için görev yapacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.