Salıcı: Parayı Savunma Sanayii için harcayacaklarına nasıl inanacağız?

Salıcı: Parayı Savunma Sanayii için harcayacaklarına nasıl inanacağız?

Kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak olmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Madem ihtiyaç vardı neden biriken paralar Varlık Fonuna aktarıldı” diye tepki gösterdi.

Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak olmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifine göre limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak. Düzenlemeden 1 milyar 355 milyon 493 bin 857 dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Siyasetçilerden düzenlemeye tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yapılmak istenen düzenlemeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“Madem böyle bir ihtiyaç vardı yıllarca Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nda biriken paralar neden Varlık Fonu’na aktarıldı? Bu fon neden yetersiz düştü? Bu mantıkla gideceksek; yıllarca deprem için toplanan paralar nereye harcandı da biz 6 Şubat’ta yıkıldık?
Bunca kaynak aktarımına rağmen Varlık Fonu’nu borca batıranların Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nu sektörün ihtiyaçları için harcayacaklarına nasıl inanacağız?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.