Saadet Partisi'nden zor soru:  "77 dolar nereye gitti?"

Saadet Partisi'nden zor soru: "77 dolar nereye gitti?"

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir'in gündeminde Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz öne çıktı.

"Bu yılın başında yaklaşık 380 dolara denk gelen asgari ücret, bugün ortalama 303 dolara tekabül ediyor" diyen Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, "77 dolar nereye gitti?" diye sordu.

Saadet Partisi'nin haftalık basın toplantısını, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu 35. İslam Birliği Kongresi'ne katılmak için Tahran'a gittiği için Genel Başkan Vekili Sabri Tekir yaptı. Tekir, konuşmasının önemli bir kısmını Türkiye'deki ekonomik krize ayırdı. "Ekonomi kötüye gittikçe ülkemizin kazandığı tek şey, icat edilen yeni lobiler" diyen Tekir, şunları kaydetti:

 

"İktidar, uzunca bir süredir sanki ‘görme ve işitme kaybı’ yaşıyor veya öyle görünmeyi tercih ediyor. Daha da vahimi, problemlere gerekçeler üretmekle meşguller veya başka türlü vicdanlarını tatmin edemiyorlar. Faiz lobisi, döviz lobisi, soğan lobisi, market lobisi... Ekonomi kötüye gittikçe ülkemizin kazandığı tek şey, icat edilen yeni lobiler. Belki de bu lobilerin mucitleri de muhtemelen yine kendileri. Çok net ifade etmek gerekirse; bu anlayışla ülke yönetilemez, ekonomi de düzlüğe çıkarılamaz."

'TÜRK PARASINDAKİ KAYIP 550 DOLAR'

Tekir, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türk parasının dolar karşısındaki kaybını da şöyle özetledi:

"3 Kasım 2002'den bu yana Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybının ne kadar olduğunu bilmek istersek; çok ama çok acı ve çarpıcı bir gerçek ki kayıp yüzde 550 dolayındadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk günü olan 25 Haziran 2018'de dolar 4,55 dolayında idi. Bu süre içinde Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 100 dolayındadır.

Yani o günden bugüne, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tüm yetkiyi eline aldığı o günden bugüne, yaklaşık 3,5 senede geldiğimiz durum maalesef ortadadır. Dolar bugün 10 lirayı test eder seviyelere ulaşmak üzeredir.

Doğru, biz dolarla maaş almıyoruz fakat tükettiğimiz ve ürettiğimiz gıda ve diğer zorunlu ihtiyaç maddeleri dolara endeksli olarak fiyatlandırılıyor. Şimdi sormak istiyorum. Bundan daha etkili insanımızı fakirleştirme politikası olabilir mi? Bundan daha etkili insanımızı sömürme politikası olabilir mi? Ayrıca hükümetin uyguladığı dolar garantili ihaleler, dolar garantili kamu-özel iş birliği projeleri nedeniyle her geçen gün daha çok borçlanıyoruz ve gelecek nesillerimizin borç yükü giderek ve sürekli bir şekilde artıyor.

'77 DOLARI KİM ALDI?'

Bu yılın başında yaklaşık 380 dolara denk gelen asgari ücret, bugün ortalama 303 dolara tekabül ediyor. Şimdi yine vatandaşlık hakkımızı kullanıyoruz ve soruyoruz; zaten açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edilen milyonlarca emekçimizin cebinden bu 77 doları kim aldı, buna kimler sebep oldu, bu para kimlere ve nerelere gitti? ‘128 milyar dolar nerede’ sorusuna cevap veremeyen veya vermeyen sorumluların, en azından bu ‘77 dolar nerede’ sorusunun cevabını vermeleri gerekir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.