Saadet Partili Coşkun: "Kandırıldık, Kayseri 2022'de de hızlı trenle tanışamayacak"

Saadet Partili Coşkun: "Kandırıldık, Kayseri 2022'de de hızlı trenle tanışamayacak"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, hızlı tren yapımına bu yıl da başlanmayacak olmasına tepki gösterdi. Coşkun, “Kandırıldık ey millet, kandırıldık kıymetli Kayserili hemşehrilerimiz” dedi.

DAVUT GÜLEÇ

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, hızlı tren yapımına bu yıl da başlanmayacak olmasına tepki gösterdi. Coşkun, “Kandırıldık ey millet, kandırıldık kıymetli Kayserili hemşehrilerimiz” dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, Resmi Gazete'de yayımlanan yatırım programındaki bütçenin yetersizliğine vurgu yaparak, “Bu parayla yapılabilecek tek şey halka tekrar tekrar "müjde hızlı tren geliyor" yaygarası için açıklamalar yapmaktır" değerlendirmesini yaptı. Coşkun, şu açıklamayı yaptı:

“2022 yılı bütçesi için yatırım programı Resmi Gazete’de açıklandı. 2022 yılında her sene sözü verilen Ankara-Kayseri hızlı tren hattının Yerköy- Kayseri arasının yapılması için ayırılan toplam bütçenin ne kadar olduğunu görmüş olduk.

Maalesef Kayserimiz 2022 yılında da hızlı trenle tanışamayacak. AK Parti ve ortakları her gün vatandaşa umut pazarlarken gerçekler bu umutların çok uzağında olduğunu hep birlikte müşahede etmiş olduk. Daha birkaç hafta önce Sayın Bakan tarafından 15. kez müjdesi verildi. Arkasından da Sayın Elitaş tarafından ihalesinin yapıldığı ve kredi arayışında olduğunu ve hızlı bir şekilde çözüleceğini belirtmişti. Ancak şunu gördük ki Kayseri'ye yatırım Ankara’nın gündeminde dahi değil."

"BU PARAYLA YAPILACAK TEK ŞEY MÜJDE VERMEK"

Yatırım programında, Altyapı ve Üstyapı Yapımı için 1.000 TL, diğer giderler için 10.000 TL, müşavirlik gideri için ise 11.000 TL ayrıldığını belirten Coşkun, yaklaşık maliyeti 14 milyar olacak olan Yerköy-Kayseri hızlı tren projesine toplamda sadece 22.000 TL ayrılmış olduğunu söyledi.

Coşkun, "Bu parayla yapılabilecek tek şey halka tekrar tekrar “müjde hızlı tren geliyor” yaygarası için açıklamalar yapmaktır. Kayseri halkı kandırılmaya devam ediyor. Kayseri, Türkiye’nin gelişiminden nasipsiz kalmaya devam ediyor. Hızlı tren hattı Ankara-Kayseri olması beklenirken Sivas üzerinden bir uzantı verilerek gönlümüz yapılmaya çalışıldı. Bunu dahi beceremediler. Onlarca siyasimiz, bakanımız var. Ne yapıyorlar? Bu halka bunu nasıl reva görüyorlar? Bu nasıl basiretsiz bir yönetim şeklidir?” dedi.

"KAYSERİ DESTEKLENMİYOR"

Baki Coşkun açıklamasınışöyle sürdürdü:

“Kayserili işini bilir diye diye geriye sürüklendik. Her il yatırımları ile konuşulurken Kayseri başarısızlıklar diyarı oldu. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan hattın Kayseri’ye faydası yok. Bu nasıl bir iş tutuştur? Kayseri gibi bir ilin 2022 yılında nasıl bir otoyolu bulunmaz? Söze gelince her sene on müjde geliyor. Nasıl olsa tutulmayacak, nasıl olsa halk yeni manşetlerle kandırılacak. Söyle söyle reklam yap. Sonuçta olan Kayseri’ye oluyor. Bir kere daha gördük ki Kayseri gelişmiyor. Kayseri desteklenmiyor. Kayserili milletvekilleri icraat üretemiyor. Bu durum son bulmalıdır.”

Kayseri'nin 2022 yılında da hızlı trenle tanışamayacağını belirten Coşkun; iktidar temsilcilerinin geçmişte hızlı tren ile ilgili açıklamalarının yer aldığı bir videoyu da paylaştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.