Rusya’nın yakın müttefiki Çin’den açıklama: "Yapılan hamle işgal değil"
Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasıyla gerilim hızla tırmanırken, Rusya’nın yakın müttefiki Çin’den açıklama geldi.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying, günlük basın toplantısında, “Rus işgali” ifadesini kullanan gazetecilere sert çıktı. “İşgal ifadesini kullanarak Batı medyasının yöntemini kullanıyorsunuz” diyen Çinli yetkili, “Son durumu yakından takip ediyoruz. Tüm taraflara, durumun kontrolden çıkmasını önlemek için sağduyu çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
Çin'in Ukrayna'daki Rusya yanlısı güçlere silah vermediğini kaydeden Hua, Ukrayna'daki Çin vatandaşlarına evden çıkmama ve Çin bayrağı gibi ülkeye ait semboller taşımama çağrısı da yaptı.
Çin Dışişleri, daha önce “ABD, sürekli Ukrayna'ya silah satarak ve savaş çığırtkanlığı yaparak gerilimi artırıyor” diyerek krizden ABD'yi sorumlu tutmuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.