Rusya İktidar Değişikliğine Doğru İlerliyor

Bizim TV youtube kanalında Şaban Sevinç'in konuğu olan Rubil Gökdemir Putin'in 2022 yazında Ukrayna'da başarılı elde etmezse, Rusya'da yakın zamanda iktidar değişikliğinin olacağını söyledi.

Şaban Sevinç'in Bizim TV youtube kanalında konuğu olan Rubil Gökdemir, Şaban Sevinç'in gündem ile ilgili sorularını yanıtladı.   

İşveç ve Finlandiya'nın Nato'ya girme talebi  ile Türkiye'nin  konumunun tekrar gündeme gelmesi ve Nato konusunda yaşanılan son gelişmeler hakkında şunları söyledi: 

https://www.youtube.com/channel/UCVNDmBXj6C1KiY-u9rGRQ_A

*12-13-14 Haziran 2021  G7-Nato- AB Zirvesi-ABD İngiltere zirvesinin üç güne sıkıştırıldı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in o dönemlerde açıkladığı 76 maddelik bildirge yayınladı. Bu maddelerin 30 tanesi Çin ve Rusya ile ilgili idi. 

*Bu bildirgesi yayınlandığında yeni bir NATO konsepti oluşuyor, demiştim. NATO küresel bir pakt olmaya evrildi.  

*Batı Rusya'yı bir tercihe zorluyor. Batı Çin'i büyük bir tehdit olarak görüyor. Çin 2013te başlatılan kuşak yol projesi ile 4 trilyon dolarlık yatırıma girişti. Batının üretim üssü haline haldi. Yalnız sadece üretim üssü olarak kalmadı, kendi teknolojisini ve kendi savunma anlayışını geliştirdi. Çin'in ekonomik olarak saldırganlığını kesmek için yeni bir konsept geliştirildi. 

Türkiye'nin yeni konseptteki pozisyonu için ise, Kuzey Suriye'deki güçleri hiç kimse göz ardı edemeyeceğini; başta ABD olmak üzere, Batı'nın Kuzey Suriye'de olanları Türkiye'nin tercihi için kullandıklarını ifade eden Gökdemir "Türkiye'nin böyle tehditlere teslim olmayacağına inanıyorum" dedi. 

Putin'in ise 2022 yazında Ukrayna'da başarılı elde etmezse, Rusya'da yakın zamanda iktidar değişikliğinin olacağını söyledi.  

Ekonomide ise rezerv savaşının yaşandığını, doların hakimiyetinin devam etmesinin hedeflendiğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.