Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘Sarayla müzakere’ yanıtı

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘Sarayla müzakere’ yanıtı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ‘Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir’ sözlerine yanıt niteliğinde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. ” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesi beklenirken, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” paylaşımında bulundu. CHP’li Gökhan Günaydın’ın tepkisi sonrası bugün Denizli’de vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den de Kılıçdaroğlu’na yanıt niteliğinde bir açıklama geldi.

Özgür Özel açıklamasında “sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Nuri Çavuşoğlu karpuz tezgahından çıkmış okumuş sağlıkçı olmuş, emeğiyle mücadele etmiş Denizli’yi seven bir insan. Bundan sonra Nuri Başkan kendisine oy versin vermesin bütün Denizlilere sahip çıkacak oy veren kimseyi pişman etmeyecek, oy vermeyenlerin güvenini kazanacak duasını alacak ve Denizli’ye tarihi hizmetler yapacak. Yolu açık olsun canım başkanımın.

Bazı illere gidersiniz yanınızda arkanızda belediye başkanı olmaz. Üç dört başkan varsa arkam sağlam dersiniz. Denizlililer arkamıza 15 belediye başkanını dizen Denizli’ye helal olsun. Sabah Denizli’de uyandım. Gözlerimi huzurla açtım. Büyükşehir Nuri Başkan’a emanet merkez ilçeler CHP’nin iki kıymetli başkanına ve 15 ilçemiz CHP’ye emanetti. Bundan sonra artık birileri gibi sadece partiye yakınlarımıza yandaşlarına değil bütün Denizli’de artık yoksullar, çiftçiler, işçiler emekliler yalnız değildir onlara emanettir.

Biz seçimle zafer kazanmadık, bir zafer olarak görmüyorum. Ben bunu bir görev vazife millet adına bir fırsat olarak görüyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yapılacak ilk genel seçimlerde milletin halkın iktidarını kurup Atatürk’ün partisini birinci parti yapmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Millet görev verdi mahcup etmeyeceğiz. Oy vermeyenleri asla yalnızlaştırmayacağız. Bu seçimleri Türkiye ittifakı kazandı. Türkiye’nin yüzünü güldüreceğiz.

” ALMAN CUMHURBAŞKANI’NA İLETTİM “

Dünden beri Denizli’deyim. Denizli tekstilin başkentidir. Denizli geçmişte tekstil ihracatıyla yüzü gülmüş bir kentken, maalesef yanlış politikalar soncunda önce dolar kurunun enflasyon faizle düşmez faiz sebeptir sonuç değildir diyen, Enflasyonu fırlatan dolar fırladıkça Kur Korumalı Mevduat’ı icat eden doları bir avuç zengine veren, doları bizler için pahalı tekstil için ucuz hale getiren yanlış politikalar büyük sıkıntı yarattı. Devamında tekstilde büyük istihdam düşüşleri kapanan fabrikalar atölyeler Denizli’de büyük bir işsizlik yarattı. İş yeri sahipleri yaşadıkları vize sıkıntıları fuarlara gitmeyi yeni anlaşmalar, yeni pazarlar bulmayı zorlaştırırken bir yandan da Denizli’deki işsizliği kalıcı hale getirdi. Bunun için hem iş dünyasının hem de Denizli’nin vize sorununu geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Alman Cumhurbaşkanına aktardım. Kendisi elinden geleni yapacağını ve Türklerin öğrencisiyle, iş adamıyla, hastasıyla sanatçısıyla kamyoncusuyla yaşadıkları bu büyük zulme çare arayacaklarının sözünü verdiler. Vize sorunu çözülene kadar bununla mücadele edeceğiz.

“LÜZUMSUZ GÜNDEMLE MEŞGUL OLMAYACAĞIM”

Denizli’nin güzel insanları 31 Mart seçimleri yeni bir siyasi hat çizmiştir. Bu hat CHP’ye yoksulun kimsesizin, unutulmuşun sesi olmayı ve onların sesini çıkarırken lüzumsuz gündemlerle meşgul olmamayı. dedim ya vatandaşın gündeminde olmayan hiçbir gündemle meşgul olmayacağım. Gündemi değiştirmelerine izin vermeyeceğim. Ben kavgayı, esnaflar, çiftçiler, emekliler için vereceğim, mücadeleyi gençlerimiz için vereceğim.

“EMEKLİ MAAŞINI SÖYLEDİM TERCÜMAN HATASI SANDILAR”

Ben atanmayan öğretmenin, staj ve çıraklık mağdurlarının, emeklilikte kademe bekleyenlerin ve 9 bin güne prangayla mahkum edilmiş BAĞKUR’luların sendikal hakları elinden alınan işçilerin, milletin efendisiyken al ananı da git denen çiftçinin, 272 Euro’ya Almanlı anlattım, tercüman hatası sandılar, 273 Euro maaş alıyor emekli dedim, düzeltiyor 2 bin 700’dür diyor, Strazburg’daydım, Fransa’daydım tercüman kız yanlış söylüyor sandılar, bir sıfır eksik değil mi dediler. O gün kendi kendime dedim ki Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almancaya tercümesi yok İngilizceye tercümesi yok. Milletin bir sıfır eksik sandığı bu sefalete mahkum edenlere yazıklar olsun.

BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNİ DUYURDU

CHP Genel Başkanıyım yapacağım her görüşmede kuracağım her temasta çıkacağım her kürsüde milletin sesi olacağım. Bize inandınız güvendiniz, sorumluluk verdiniz. Bundan sonra büyük mücadele başlıyor. Dün Çorlu Tren Kazasında yakınlarını kaybedenlerinin yanındaydık. Pazar günü Ulus’ta atanmayan öğretmenlerle birlikte olacağız. Bundan sonra mağdur ve mazlumun yanında duracağız. Yakında ilan edeceğimiz emekli mitingiyle emeklinin sesini duyuracağız.

“MÜZAKERE VE MÜCADELE EDEN YENİ SİYASET”

Siz oyunuzu attınız göreviniz tamam böyle bir şey yok. Bundan sonra da hepinize önemli görevler düşüyor. Bundan sonra nereye çağrılırsak, hangi, miting yürüyüşe çağrılırsak koşalım destek olalım hakkımızı söke söke alalım. Sizlere güç veren ve alan sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. Bu ülkeyi seviyoruz sizleri seviyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.