Özgür Özel'den İzmir’de tarihi çağrı: “2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin”
Mutlak butlan kararı sonrası Kurban Bayramı arifesinde İzmir’e gelen CHP Lideri Özgür Özel, partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Burada halka seslenen Özel, “2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin. Seçilen genel başkanı bütün Türkiye kabul edecek, sonrasında el ele, davul ve zurnayla bir kurultay yapıp 2 milyon üyenin seçtiğini resmi genel başkan yapacağız” çağrısında bulundu.
Mutlak butlan kararı sonrası Kurban Bayramı arifesinde İzmir’e gelen CHP Lideri Özgür Özel, partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Burada halka seslenen Özel, “2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin. Seçilen genel başkanı bütün Türkiye kabul edecek, sonrasında el ele, davul ve zurnayla bir kurultay yapıp 2 milyon üyenin seçtiğini resmi genel başkan yapacağız” çağrısında bulundu.

CHP Lideri Özgür Özel, Kurban Bayramı arifesinde İzmirli yurttaşlarla buluşmak üzere kente geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da yer aldığı buluşma, İzmir Valiliği’nin Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmemesi üzerine Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş yapılarak gerçekleştirildi. Partililer ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş Gündoğdu Meydanı’nda son bulurken, CHP Lideri Özel, Başkan Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları otobüsün üstünden vatandaşları selamladı. Yürüyüş öncesinde, Cumhuriyet Meydanı’na giriş yapmak isteyen doldurmak isteyen yurttaşlara polis müdahalesinde bulunuldu. Başkan Tugay, biber gazından etkilenen bir vatandaşa ilk müdahaleyi yaparak yaralı vatandaşın en yakın devlet hastanesine sevkini sağladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, biber gazından etkilenen bir vatandaşa yardım etti. pic.twitter.com/JnK29KkmcQ
— Bizim TV (@bizimtvcomtr) May 26, 2026

“Siz beni hiç yalnız bırakmadınız”
İzmir’in hayatında özel bir yeri olduğunu belirten Özel, “Canım İzmir, güzel İzmir. Hepinizle gurur duyuyorum. Bu şehre 10 yaşımda lastik ayakkabımla geldim. Bu şehir beni bağrına bastı, doyurdu, büyüttü, okuttu, hep arkamda durdu. İlk genel başkan seçildiğimde ilk başta bu şehir bütün dengeleri değiştirmişti. Bu şehir; ‘bir bahçıvanın torunu, iki emekli öğretmenin evladı, eczacı Özgür’den CHP’ye genel başkan olmaz, izin vermeyiz’ diyenlere karşı arkamda durdu. Beni bağrınıza siz bastınız. Kimse inanmadı, 31 belediyenin 29’unu seçilmemden 4 ay sonra bize emanet ederek siz destan yazdınız. Siz her seferinde bana inandınız, bize inandınız. Partideki değişimin Türkiye’ye değişim getireceğine inandınız. 19 Mart’ta darbe oldu, kendinizi sokaklara attınız, korkandan kaçtınız, çağırdık milyonlar oldunuz, darbeye direndiniz. Biz arkadaşlarımızı satmadık, siz de beni hiç yalnız bırakmadınız” dedi.

“Ülkeyi kurtarma zamanı”
İzmir’den yükselen sesi duyduğunu kaydeden Özel, “Ben İzmir’i duyuyorun, İzmir’in sokağı ne hissediyor görüyorun. Bu sokaklarda umudu gördüm, heyecanı gördüm coşkuyu gördüm ama ilk kez bugün bu sokaklarda büyük bir öfke görüyorum. Zaman öfkeyi umudu çevirme, zaman bu öfkeden yeniden umut çıkarma, zaman bu enerjiden yeni bir yürüyüş çıkarma, zaman bu enerjiyle birlikte hem partimizi yeniden kurtarmak hem de ülkeyi kurtarma zamanıdır” diye konuştu. Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmemesi üzerine konuşan Özel, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Meydanı sabah 6’da iki kat bariyerle çevrelenmiş. Bu milletin evladı binlerce polisimizi oraya koymuşlar. Maksat ‘İzmir Özgür Özel’i bağrına bastı’ demesinler, o fotoğraf çekilmesin aman ha İzmir’deki enerji sakın hiçbir yerde görülmesin istemişler. Bir gördük ki zaten her sokak dolu, Kordon dolu ve zaten orası bizi almayacak. Bu haset kararı kim verdiyse, bu kanunsuz emri kim verdiyse; hani Cumhuriyet Meydanı dolmasın diye kapadınız ya işte üç katı ile buradayız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. ‘Bunlar 10 bin olur, 20 bin olur, 30 bin olur. AK Parti mahçup olur’ diyenlere 100 bin kişiyle İzmir cevabı verdi.”

“Onlar binalara sahiptiler ama gerçek CHP’liler azme, inanca ve kararlılığa sahiptiler”
İzmirlilere seslenen Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi kurulmadan önce 15 Mayıs günü Yunan askeri, işgal ordusu İzmir’e geldi. Kordon’a çıktı ve 15’inde işgale karşı ilk kurşun burada, Kordon’da Hasan Tahsin tarafından sıkıldı. O gün Hasan Tahsin’e ölmek düşmüştü. İzmir’in işgalini duyan Atatürk, son noktaya gelindiğini gördü ve 4 gün sonra Bandırma Vapuru’na binerek Samsun’a çıktı ve kurtuluşla kuruluşu sağlayacak büyük yürüyüşü başlattı. CHP kurulduğunda bir binası yoktu. İzmir’i işgal edenler İzmir’e geldiler, binaları işgal ettiler. Onlar binalara sahiptiler ama gerçek CHP’liler azme, inanca ve kararlılığa sahiptiler. Bu ülkenin kaderiyle partinin kaderi iç içedir. Bu parti fillen Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında, karargâh çadırlarında kuruldu” ifadelerini kullandı.

“Seçilmiş CHP işte bu meydanda”
Bugün CHP’nin bir kez daha kapatılmış durumda olduğunu vurgulayan Özel, “Önce 9 Eylül 1923’te kuruldu, darbeciler kapattı sonra 9 Eylül 1992’de partiyi kuruldu, maalesef 21 Mayıs 2026’da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına uyan yargı kolları CHP’yi bir kez daha fiilen kapattı. Bir partiyi üyeleri, onun seçtin delegeleri ve onların verdiği kararla seçilmiş yöneticileri yönetmiyorsa o parti fililen kapanmıştır. Şu anda bir ve bütün olması gereken, tek parti olması gereken CHP, sarayın talimatıyla iki parçadır. O iki parçanın bir tanesi atanmış CHP’dir ve atanmış CHP, işgal edilen, polis baskını ile ele geçirilen genel merkezimizdedir. Diğeri ise seçilmiş CHP’dir ve işte bu meydandadır” sözlerine yer verdi.

“Mutlak butlan ve mutlak sultan ittifakın geçit vermeyeceğiz”
Yaşananların CHP’nin iç meselesi olmadığını söyleyen Özel, şöyle devam etti: “Bunu böyle gören aldanır, bu milleti aldatır. Bu mesele benimle Kemal Bey arasında da değildir. Bu mesele milletle Tayyip Erdoğan arasındadır. Yapılan iş, CHP’yi bölmek, CHP’nin imkanlarına el koymak, her hafta iki miting yapan, bugüne kadar 110 tepki mitingi yapan, 105 yerel seçim mitingi yapan, 40 kez tematik mitinglerle meydanları dolduran, meydanlarda rekor kıran, enerjisi yüksek, genci çok, kadını çok, her yaştan üyesiyle iktidara koşan partiyi durdurmaktır. Esas mesele; Recep Tayyip Erdoğan yenilenen, güçlenen, iktidara yürüyen partiyi cumhurbaşkanı adayını hapse atarak, partiye el koyarak, partiyi kendisi için en avantajlı şekilde seçimi kaybedecek hale sokmaya çalışmasından ibaret. Öesele Erdoğan’ın iktidarı vermemek için rakibi ve partisine darbe yapmasıdır. Erdoğan şöyle formül buldu; ‘hadi bakalım CHP’nin başına mutlak butlan, Türkiye’nin başına mutlak sultan.’ Buna izin vermeyeceğiz. Mutlak butlanla mutlak sultan ittifakına geçit vermeyeceğiz.”
“2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin”
“Bir yandan seçilmiş ve seçildiğinde söz verdiği gibi 4 ayda partiyi yerel seçimlerde başarıyla çıkarmış, 47 yıl sonra partiyi birinci parti yapmış, 24 yıl sonra AK Parti’yi yenmiş bir yönetim var” diyen Özel, “Şimdi seçimden 3 yıl sonra o yönetimi mahkeme kararıyla uzaklaştırıp o kongrede yarıştığımız ve tarihinde ilk kez seçimle genel başkanı değişmişlen o seçimi yok sayan, önceki genel başkanı getiren karar var. Biz diyoruz ki; derhal, hızla, en kısa sürede bayramdan sonra kararı alıp 40 gün içinde kongre yapalım. Hangi delegeyle istiyorsanız onla yarışalım. Kongre yapmamaya, işi uzatmaya seçimlere kadar bu işi sulandırmaya niyet edenler var. Kemal Bey’e sesleniyorum. Bu işin bir çıkışı var. Madem ki hani hep diyoruz ya ‘delege, delege, delege’ diye. Benim Kemal Bey’e önerim, gelsin bayramdan sonraki bir iki hafta içinde nasıl ben Ekrem Başkan için seçim sandığı koyduysam tüm üyeleri davet ettiysem 2 milyon üyeyle genel başkan seçtirmeyi teklif ediyorum. Madem delegeyi beğenmediniz, 2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin. Eğer 2 milyon CHP’linin önüne sandık koyarsanız ben çıkacağım ve seçilmiş son genel başkanı olarak yarışacağım. Seçimi benden başka biri kazanırsa el kaldırmayı bırak elini öpeceğim ve ömrüm boyunca yanında gezeceğim” dedi.
“Bu kötülüğü yapmayın”
Özel, çağrısını şu sözlerle sürdürdü: “Bu partinin ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Var mısınız? Bu meydan o sandığı istiyor mu? Çıkar birkaç üye ‘yasa müsait değil’ der ama ben açıkça söylüyorum; 2 milyon üye bir pazar günü elinde üye kartıya oy kullanacak. Seçilen genel başkanı bütün Türkiye kabul edecek, sonrasında el ele, davul ve zurnayla bir kurultay yapıp 2 milyon üyenin seçtiğini resmi genel başkan yapacağız. Kemal Bey yıllarca yanınızda görev yaptık, bir gün saygıda kusur etmedik. Partinin başarısı için ter döktük. Gün oldu Meclis’te dayak yedik, gün oldu kürsü devrildi altında kaldık ve ezildik ama teslim olmadık. Birlike başaramadık, ‘artık özeleştiri’ dedik, dinletemedik. Aday olduk, nasıl yöneteceğimizi anlattık. Takdir aldık, görev aldık, sözü tuttuk, partiyi 47 yıl sonra birinci yaptık. Bu kötülüğü yapmayın. Partiyi bölmeyin, iktidar yürüyüşünü durdurmayın. El birliğiyle üyenin dediğini hayata geçirelim. Bu ülkeye kötülük yapmayın, bu partiye kötülük yapmayın.”
“Kişisel hesap günü değil”
Partinin iktidar yürüyüşünü durduracak hiçbir uzlaşmanın içinde girmeyeceğini, kimseyle pazarlık etmeceğini dile getiren Özel, “İçinde bulunduğumuz durum kişisel hesap günü değil, kapris günü değil. Heves gününde değiliz. Bu milletin istemediği, partinin istemediği kimse gelip partide yönetici olamaz. Milletin söz vermediği kimse parti sözcüsü ve CHP’nin genel başkanı olamaz. Kemal Bey bu öfke örgütlenecek bir öfke değil, bu öfke sönümlenecek bir öfke değil. Artık kaybetmekten bıkmış olanların, iktidar ışığı görmüş olanların ihanete uğradığını düşünenlerin öfkesi. Bunun için çok rica ediyorum doğrusunu yapın. Üyeyi dinleyin, sokağı dinleyin. Artık bu sorunu hızla ortadan kaldıralım. Bu öfke bitsin, yerini coşku alsın. Hep birlikte iktidara yürüyelim. Benim planım hızla CHP’yi seçilmiş bir yönetime dönüştürmek ve iktidar yürüyüşünü sürdürmektir. Benim planım bu. Sizden öfke, tepki, protesto değil coşku duymak, iktidar sloganları duymak istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ifadelerini kullandı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.