Özgür Özel: Tayyip Bey Osmaniye'yi de kandırmış

Özgür Özel: Tayyip Bey Osmaniye'yi de kandırmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerle ilgili konuştu. Osmaniye'de binlerce insanın yaşamını yitirdiğini söyleyen ve kentin konut sorununa dikkat çeken Özgür Özel, "Kardeşim Osmaniye Cumhur İttifakı'nda, Hatay gibi 25 bin kişi değil; 1000 kişi vefat etti. Hatay'ın 25'te 1'i kadar binaya ihtiyaç var" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hem Osmaniye hem de Adana'daydı. Osmaniye'de seçim ofisinde partililerle buluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerle ilgili konuştu.

"Kardeşim Osmaniye Cumhur İttifakı'nda, Hatay gibi 25 bin kişi değil; 1000 kişi vefat etti. Hatay'ın 25'te 1'i kadar binaya ihtiyaç var. Toplu 25 bin konut vereceksin ama Hatay'da durum neyse, Osmaniye'de de durum öyle. Demek ki neymiş? İktidardan yana olmakla, aynı ittifakta olmakla sorun çözülmüyormuş. Demek ki neymiş? Tayyip Bey Hatay'ı da kandırmış, Osmaniye'yi de kandırmış" dedi.

"100 depremzedenin 93'üne verdiği sözü tutmadı"

Özel, "Osmaniye'de 1010 vatandaşımızı kaybettik, Allah bir daha böyle deprem göstermesin. Tüm yerel yöneticilerin görevi doğal afetlere, sellere ve depremlere dirençli kentler yaratmak. Osmaniye'ye tüm Türkiye ile birlikte bir söz verildi. Tayyip Bey çıktı dedi ki; 'Türkiye'de 650 bin konuta ihtiyaç var. Bu konutları 1 yıl içinde yapacağız.' Dedik ki; 'Sen 1 yılda bunları yapmazsın.' 1 ay sonra '319 bin konut yapacağım' dedi. Şu ana kadar Türkiye'de 45 bin 900 konut teslim etti. Yüzde 7. 100 depremzedenin 93'üne verdiği sözü tutmadı. Yine konteynerlerde, yine çadırlardalar. Ama Osmaniye'ye geldiğimde de aynı ifadeyi kullanmıştım. Osmaniye Valisi karşı çıktı sonra da bir açıklama yaptı. Açıklama beni doğruluyordu ama o gün söyledim. 'Bakın Osmaniye'ye verilen sözü takip edeceğim, 1 yılın sonunda yüzde 10'unu bile vermiyorsunuz; kandırıyorsunuz' dedim. Aklı sıra beni yalanladı, verdiği rakamlar beni doğruladı. 6 Şubat'ın üstünden de 1 yıldan fazla geçti. Osmaniye'de konut ihtiyacı 20 bin 502. Kaç konut teslim ettiler? Bin 976, yüzde 9,6. Özgür Özel ne hesap ettiyse ne söylediyse öyle. Osmaniye'de 10 kişiden 1'i içeride, 9'u dışarıda. Şu an toplam 8 bin konutun ihalesi yapıldı, kimi temelde, kimi projede, kimi kaba inşaatta ama 12 bin 500 konuta da daha çivi çakılmadı, ihalesi bile yapılmadı. Şimdi görünen şudur; Osmaniye ve deprem bölgesi seçimden önce verilen sözler tutulmamıştır, yalnız bırakılmıştır. Peki, Hatay'a diyordun ki; 'Bak Hatay oyu bana vermedin, hizmet almadın, mahzun kaldın.' Hatay'ı geçmiş seçim için cezalandırıp gerçek seçim için tehdit ediyordu, şantaj yapıyordu. Kardeşim Osmaniye Cumhur İttifakı'nda, Hatay gibi 25 bin kişi değil; 1000 kişi vefat etti. Hatay'ın 25'te 1'i kadar binaya ihtiyaç var. Toplu 25 bin konut vereceksin ama Hatay'da durum neyse, Osmaniye'de de durum öyle. Demek ki neymiş? İktidardan yana olmakla, aynı ittifakta olmakla sorun çözülmüyormuş. Demek ki neymiş? Tayyip Bey Hatay'ı da kandırmış, Osmaniye'yi de kandırmış" diye konuştu.

"Yalan atıp CHP'yi hedef gösteriyorlar"

Daha ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Memur-Sen'i eleştiren Özgür Özel, "Yandaş sendika var, Memur-Sen diye. Toplu iş görüşmelerini bu sendika yapıyor. Toplu iş sözleşmesine öyle bir madde koymuş ki sendikacılığın ruhuna aykırı. Kendisine üye olan memurlara devlet yüzde 2 toplu sözleşme ikramiyesi verecek. Yani, kendisi sendikacılıkla öne çıkmayacak, kendine üye olanlara rüşvet verecek, onu da devlete ödetecek. Önce memurlar bu işe karşı çıktı, bunu Danıştay iptal etti. Ardından bunu meclise kanunla getirdiler. Kürsüden söyledik. "Haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizliktir, diğer memurların hakkını yemektir" dedik, dinletemedik. Kanuni düzenlemeyi yaptılar, Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Anayasa Mahkemesi aynen bizim dediğimizi dedi. "Bu düzenleme eşitliğe aykırıdır, ayrımcılıktır, iptal ediyorum, derhal bütün memurlara bunu verin" dedi. Utanmadan, sıkılmadan hem Memur-Sen hem de Recep Tayyip Erdoğan dönüp dolaşıp "CHP mahkemeye gitti, memurların 300 liralık toplu sözleşmesi ikramiyesine engel oldu" diye yalan atıp, CHP'yi hedef gösteriyorlar. Oysa diğer memurlara bunu vermeyerek anayasaya aykırı yasa yapanlar, kul hakkı yiyenlerdir. Memur-Sen onların sarı sendikasıdır. Meclis açılır açılmaz tüm memurlara bu ikramiyeyi verecek düzenlemeyi yapmak, meclisin boynunun borcudur. Bu parayı alacak herkes bu parayı CHP sayesinde almış olacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesini isterim" diye konuştu.

'Çalışanların ev sahibi olması mümkün değil'

Konut fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, şöyle konuştu:

"TÜİK, şubat ayı enflasyonunu yüzde 4.53 ilan etti. Bu rakam, 115 ülkenin yıllık enflasyonundan daha fazla. Türkiye genelinde kiralar 1 yılda yüzde 100 arttı. Adana'da ortalama ev kirası 10 bin TL oldu. Emekli maaşı 10 bin TL, asgari ücret 17 bin TL. Eskiden memurlar, işçiler, hele ki karı-koca çalışıyorsa 3-5, bilemedin 10 yıl sonra ev almaya kalkarlardı. Bugün alınabilecek en basit ev 3 milyon TL. 3 milyon TL konut kredisi çekmek için 10 yıl boyunca ayda tam 100 bin TL ödemek lazım. Böyle bir durumda ne çalışanların ne işçilerin ne de bir başkasının ev sahibi olması mümkün değil."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.