Özel-Erdoğan görüşmesi: Masada Gezi tutukluları, hasta tutuklular, emekliler ve asgari ücret olacak

Özel-Erdoğan görüşmesi: Masada Gezi tutukluları, hasta tutuklular, emekliler ve asgari ücret olacak

Özgür Özel-Tayyip Erdoğan görüşmesine ilişkin, CHP kaynakları hasta tutuklular, Can Atalay, Gezi davası tutukluları ile emekliler ve asgari ücretlilerin yaşam koşulları gibi konu başlıklarının gündeme alınabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim sonrası ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını yaptı. Toplantıda hem geride kalan seçim süreci değerlendirildi hem de partinin yol haritası tartışıldı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 saate yakın süren bir değerlendirme yaptı. Kurultaydan sonra partide birlik ve beraberliğin tam olarak sağlanamamasının yarattığı sıkıntılara vurgu yapan Özel, bundan sonrası için bunun önemine dikkat çekti.

Seçim başarısının CHP’nin iktidar olabilmesi için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çeken Özel, PM üyelerinden hata yapılmamasını ve 2028 seçimine odaklanılmasını istedi. Genel Başkan Özel, partiye zarar verecek kutuplaşmalardan, iç tartışmalardan uzak durulması konusunda uyarılarda da bulundu; yerelde başarıya odaklanılmasını istedi.

Erdoğan'la görüşmede masada neler olacak?

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel’in yapacağı görüşmenin tarihi netleşmese de görüşmenin gündemini belirlemeye yönelik çalışmalar başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin PM ve MYK toplantılarında bu görüşmeye ilişkin gündem önerilerini aldı.

Parti kaynakları hasta tutuklular, Can Atalay, Gezi davası tutukluları ile emekliler ve asgari ücretlilerin yaşam koşulları gibi konu başlıklarının gündeme alınabileceğini ifade etti.

Özel’in Erdoğan’a tüm bu konulara dair CHP’nin bakış açısını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sunabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.