Onursal Adıgüzel'in emniyet ifadesi ortaya çıktı: Hakkındaki ifadeleri yalanladı

Onursal Adıgüzel'in emniyet ifadesi ortaya çıktı: Hakkındaki ifadeleri yalanladı

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in emniyet ifadelerinin detayları ortaya çıktı. Eski Başkan Battal İlgezdi'nin akrabası Adıgüzel'den şikayetçi oldu.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre;

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in mali suçlar soruşturması kapsamında verdiği emniyet ifadesi ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında yöneltilen suçlamalara karşı Adıgüzel, herhangi bir suç işlemediğini ve bir suç örgütüyle bağlantısının bulunmadığını savundu. Ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti.

HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETTİ

Dosyada yer alan tanık beyanlarında, bazı yapı projeleri ve ruhsat süreçleri karşılığında para alındığı iddiaları yer aldı. Ancak Adıgüzel, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Belediyedeki teknik süreçlerin ilgili müdürlükler tarafından yürütüldüğünü, kendisinin doğrudan müdahalesinin olmadığını dile getirdi. Soruşturma dosyasında farklı tarihlerde düzenlenmiş çekler ve ödeme belgeleri de yer aldı. Bu belgelerin, belediyeye ilişkin projelerin mali süreçlerine ait olduğunu belirten Adıgüzel, söz konusu işlemlerin hukuka uygun şekilde yürütüldüğünü belirtti.

İfadede, bazı tanıkların belediyedeki ruhsat süreçlerinde para talep edildiği yönündeki iddialarına da yer verildi. Adıgüzel, bu kişilerin beyanlarını reddederek, herhangi bir kişi veya firmadan rüşvet almadığını ve yasa dışı bir para alışverişinin söz konusu olmadığını savundu. Adıgüzel'in savcılık ifadesinin devam ettiği ifade edildi.

AKRABALARIYLA YAPTIĞI PARA HAREKETLERİ SORULDU

Onursal Adıgüzel’e belediye başkanı seçilmeden önce babasına ve kuzenine aktarılan para transferleri soruldu. Ayrıca eşiyle ve babasıyla kuzeniyle yaptığı para hareketleri de soruldu.

Adıgüzel miktarların küçük olduğunu aramızda yaptığımız para transferleridir sözleriyle yanıt verdi.

Adıgüzel’in yanıtı şöyle:

“Bu para hareketleri rüşvet verdiği iddiasındaki kişi ile alimin banka hesap hareketleri arasında bir ilişki kurmaya elverişli değildir. Bu transferlerin bir kısmı belediye başkanlığı dönemimden öncedir. Benim veya yakınlarımın bu tarihlerde bu şahıslarla yan yana gelmesi ve parasal bir ilişki içerisine girmesi söz konusu olamaz. Ailem gelir sahibidir. BU para hareketleri normaldir. Herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir”

Ayrıca Adıgüzel’e rüşvet aldığım iddia edilen firma sahipleri ile 300 metre çapında ortak baz vermesi de soruldu.

Adıgüzel “HTS kayıtlarından anlaşıldığı üzere ben belediye başkanı olduğumdan belediye binasındayken alınmış bu kişilerle bir görüşmem olmadı” dedi.

BATTAL İLGEZDİ'NİN AKRABASI MAĞDUR OLARAK YER ALDI

Eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin akrabası Özkan Kınalı dosyada mağdur olarak yer aldı. Kınalı mağdur ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

"Küçükbakkalköy Mahallesi 1900 ada 67 parsel'de bulunan otel inşaatını ben ve ortaklarım yapmaktadır. Buranın inşaatını daha öncesinde birlikte iş yaptığımız Mehmet Karaköse yapacaktı fakat başvurular ortaklarımızın üzerinden oldu ama inşaatın taşeronluğunu Mehmet Bey yapacaktı. Mehmet beyi daha önceden de tanırız. Kendisiyle daha başka projelerde de çalıştık. Buranında projesini Mehmet Bey bize getirdi. Otel fikrini o açtı. Bizde ortaklarımızla burayı yapmaya karar verdik. İnşaatın dış ilişkilerini Mehmet Bey takip ediyordu. Belediye nezdinde ki işlemleri Mehmet Bey ve ekibi yürütüyordu. Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün Mehmet bey buranın ruhsatı için belediyenin bağış istediğinim bir liste yolladıklarını söyledi....

Bizde bunun verilmesini kararlaştırdık çünkü ruhsat işimiz epey uzun sürdü. Projeye bir an önce başlamak için bu bağışın yapılmasına karar verdik. Zaten biz bu bağışı yapmasaydık, bize ruhsatımızda verilmezdi. Mehmet Bey in Onursal ile eski bir tanışıklığı olduğunu biliyorum. Özel kalemi ile de görüştüğünü biliyorum Zaten talebinde direk Onursal başkandan geldiğini bize ifade etmişti. Bağış bizim ortaklarla her zamanki tuttuğumuz ortak kasadan dolar şeklinde yapıldı"

ADIGÜZEL İDDİALARI YALANLADI

Onursal Adıgüzel ise ifadesinde Kınalı'nın kendisiyle husumetli olduğunu ifade etti. Adıgüzel'in ifadesi şöyle:

"Özkan KINALI benden önceki Belediye Başkanı olan Battal İLGEZDİ'nin yeğenidir. Ataşehirde bir inşaat yaptığını şimdi öğrendim. Dayısının yerine benim gelmemden doyalı bana husumet güdüyor olabilir. Mehmet KARAKÖSE’yi de tanırım. Kendisi yine Battal İLGEZDİ’nin en yakın arkadaşıdır. Bayramlarda yıl başlarında bana ziyaretlere gelir. Kendisinden kesinlikle bir talebim olmamıştır.

Ben, görevli arkadaşlarıma vatandaşların mevzuata uygun ruhsatlarını en hızlı şekilde verilmesi talimatından başka bir talimat vermem. Belediye tarafından bu şahıslardan konteynır talebi olduğuna dair bilgim yoktur. Ayrıca adı geçen MG Konteynır isimli firmayı ve yetkilisi Murat GERGER isimli şahsı da tanımam. Bu şahıs ve firma ile ilişkim yoktur."

Adıgüzel soruşturmaya ilişkin savunmasını şu sözlerle bitirdi:

Uzun zamandır siyasetin içindeyim. Aktif siyaset yapmaktayım. Mal beyanım açıktır. Usulsüz olarak elde ettiğim herhangi bir kazanç veya mal varlığı yoktur. Bu zamana kadar kimseden herhangi bir maddi veya manevi bir menfaat talebim olmamıştır, olamazda. 3.kişiler tarafından ortaya atılan, gerçek olmayan iddialarla gecenin bir vakti gözaltına alındım. Bu süreci bütün olarak değerlendirdiğimde kişilerin ticari ve siyasi hırslarının hedefi oldum. Gece gündüz Ataşehir halkına daha iyi hizmet etmek için mücadele ettim. Gözaltı işlemine maruz kalmasıydım Cumartesi günü Ataşehir'in en büyük kütüphanesini açacaktım. Yine Ataşehir halkı için 22 Nisan'da dev bir spor ve sosyal tesis açılışı yapacaktım. Burada cezalandırılan sadece ben değilim. Aynı zamanda Ataşehir halkıdır. Üzerime atılan iftira ve suçlamaların tamamını reddediyorum. Herhangi bir suç işlemedim, bu yönde bir eylemde bulunmadım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.