Numan Kurtulmuş Özgür Özel'in 'Anayasa' görüşmesi sona erdi: İçerik değil usul konuştuk

Numan Kurtulmuş Özgür Özel'in 'Anayasa' görüşmesi sona erdi: İçerik değil usul konuştuk

Yeni Anayasa görüşmeleri için Meclis'te mesai başladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa görüşmeleri kapsamında ilk olarrak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Kurtulmuş, yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine CHP Grubu ile başladı. 11.30'da başlayan ziyarette, Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş baş başa görüştü.

Görüşmenin ardından Kurtulmuş ve Özel açıklama yaptı.

“İçeriği konuşmadık, usul konuştuk”

Görüşmeye ilişkin görüşlerini bildiren Kurtulmuş, usul konuştuklarını dile getirerek, “Toplumsal mutabakat arıyoruz" diyen Kurtulmuş "Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldım. Anayasa'nın içeriğine dair konuşmadık, usul konuştuk. Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir. Verimli bir görüşme oldu. Diğer parti genel başkanlarını da ziyaret edeceğim” dedi.

“Açık bir müzakere ortamı olması gerek”

Kurtulmuş’un ardından konuşan CHP lideri ise, “Açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini belittim. Yeni bir anayasa beklentisini tartmak lazım. Anayasa'ya uyacaksak anayasayı değiştirelim. Geçen sefer de yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Yeni anayasa konuşuluşken bir kere mevcut anayasaya tam uyum beklemek bizim hakkımızdır. Bu konu hakkındaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasa tartışmaları siyasetin üzerine bir sis gibi çökerse diğer sorunları görünmez kılıyorsa topluma bir menfaati olmaz. Burası parlamento siyasiler el sıkışmazsa demokrasi düşmanları el ovuşturmaya başlar. Bu açıdan bu diyalog zeminini önemsediğimizi belirtmek isterim. Görüşmeyi yetkili kurullarımızla değerlendireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.