Nebati Dün Tweet Attı, Yeni Şafak Bugün İmamoğlu'nu Hedef Gösterdi
Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, bugünkü haberinde Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi.
İktidara yakın Yeni Şafak gezetesi bugün yayınladığı haberde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi. Gazete "Piyasa dolandırıcılığı suçu işledi" başlıklı haberinde İmamoğlu'nun 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğini iddia etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünkü tweetinde BDDK ve SPK paylaşımlarını alıntılayarak sektöre ilişkin açıklama yapmıştı. Nebati, "Gecelik faizlerin yüzde 7500’leri bulduğu, batık banka krizleri nedeniyle insanların hayatlarının bittiği bir enkazı devraldıklarını" söyledi.
Bakan Nebati, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ekonomimizin ve bankacılık sektörümüzün tarihe geçen büyük başarıları aşikarken, birilerinin ortada bir kriz varmışçasına yaygara koparması ve Türkiye’yi aşağı çekmeye çalışması nasıl hastalıklı bir ruh halidir? Bu nasıl habis bir zihniyettir ki büyüme, istihdam, ihracat gibi güçlü makro ekonomik verileri ve bankalarımızın bugüne kadar gösterdiği yüksek performansı hiç dikkate almayıp ne idiği belirsiz, afaki faraziyelerle felaket tellallığı üzerinden oy devşirmeye çalışmaktadır. Yapılan apaçık yalancılıktır, iftiradır, millet düşmanlığıdır.”
Nebati'nin tweetinin ardından bugün bir haber yapan, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi dikkat çeken bir habere imza attı.
Ekrem İmamoğlu'nu yönelik "Piyasa dolandırıcılığı suçu işledi" başlığıyla verilen haberde şöyle denildi:
"Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde pazartesi günü bankalardan para çekilemeyeceğini iddia ederek ekonomik tetikçilik yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, piyasa dolandırıcılığı suçu işledi. 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ başlığı altındaki 107’nci maddesi; piyasa bozucu eylemlerde bulunan kişiler hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Aynı kanunun 103’üncü madde ise 250 bin liraya kadar idari para cezası verilmesini içeriyor."
Haberde CHP'li Aykut Erdoğdu da yer aldı. Yenişafak'ın haberinin devamında "Benzer yalanları CHP eski Milletvekili Aykut Erdoğdu da dillendirdi. Erdoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sadece nakit avans kesilmeyecek, dövizi olan bankadan çekemeyecek, istiyorsan TL verelim diyecekler. O’nu da düşük kurdan verecekler. Fahiş faizli kredi dahi alınamayacak” gibi hayal ürünü ifadelerle tetikçiliğe soyundu" denildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.