Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan Yargılanmalı

Bartu Soral "FETÖ ve PKK övgüsü yapan AKPlilerin hepsi, Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan gibi kişilerinde aynı biçimde cezalandırmaları şarttır" dedi.

Burcu Uğur'un Bizim TV'de programına katılan Bartu Soral gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bartu Soral CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gidişini, Zafer Partisi'ni, Kaftancıoğlu davasını, altılı masayı değerlendirdi. 

SADATın daha önce Türkiye'de görmediğimiz, AKP ile tanıştığımız ve organizasyon olduğunu söyleyen Soral "başkanının laik Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden bir noktada durduğunu gösteren bir organizasyon. Konu ile ilgili ilk açıklamalar Sedat Peker'den geldi. Bütün bunlar bizleri rahatsız ediyor. Atatürk Cumhuriyeti, Atatürk bilim,bilgi,birikim, demokrasi,insan hakları demektir. AK Parti iktidarı ile bilmediğimiz zemine geldik.
Bu devlet kolay kolay, biz paramiliter bir örgüt kurduk, halka korkutacağız, bu devletin askerini de polisini de biz zaptederiz diye düşünen var ise, ben onların hayal gördüğünü size söyleyeyim. Bu devletin biri mekanizması vardır, kızıma kendi halkını korur kollar."

Zafer Partisi'nden ayrılmasının nedenini ise su şekilde açıkladı:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtaracak olan program Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçiliğidir. Ümit Özdağ 'a da söyledim.Orada bir kadro var. O kadro çağdaş, donanımlı, bilgili çizginin, Atatürk çizgisinin dışında kalıyor, buna bir tedbir almak lazım."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilen karar için ise "Kaftancıoğlu'nun siyasi çizgisini  asla kabul etmiyorum ama Kaftancıoğlu bu tweetlerden dolayı ceza alıyor ise, o zaman FETÖ ve PKK övgüsü yapan AKPlilerin hepsi, Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan gibi kişilerinde aynı biçimde cezalandırmaları şarttır. Hukuk herkese eşittir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.