MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİR ASIR SONRA BU GÜN  SİVAS KONGRESİ  ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRDİ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİR ASIR SONRA BU GÜN SİVAS KONGRESİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRDİ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İŞGALDEN, KURTARIP, SALTANATI KALDIRARAK YENİDEN KURUP EMANET ETTİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE, SİVAS KONGRESİ YÜZBİRİNCİ YIL KUTLAMALARI ŞEMSİYESİ ALTINDA, SİYASİLERİ AYNI MESAJDA BİRLEŞTİRDİ . ''SİVAS KONGERESİ 101. YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KUTLU OLSUN.''

 

CHP 2018 CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE

@vekilince

Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği Kongre Binasındayız. Mustafa Kemal Atatürk ve 101 yıl önce burada bağımsızlık meşalesini yakan Sivas Kongresi üyelerini, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Mücadelemiz emanetlerine sahip çıkmak içindir.

Resim

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

 

 "Sivas'ta, 100 sene önce, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır." 

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

Bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı #SivasKongresi'nin 100. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI

"Sivas'ta 100 sene önce bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünde tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN

"Yakın tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı #SivasKongresi'nin ?? yılında Mustafa Kemal Atatürk ve tüm millî mücadele ve istiklal kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum. O gün olduğu gibi bugün de vatan bütündür ve parçalanmayacaktır."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

#SivasKongresi'nin 100. yılı geçmişimizdeki bağımsızlık iradesinin adı olduğu gibi, bugünümüzün ve geleceğimizin de pusulasını oluşturuyor. En zor şartlarda bile gözümüzü milletimizin talimatlarından ayırmamak ve bağımsızlık irademizi her daim diri tutmak tek yolumuzdur.

 

ESKİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

"Tarih boyunca bağımsız olmuş bir milletin manda ve himayeyi reddettiği, millî iradenin hakim kılındığı #SivasKongresi'nin 100. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemiz için mücadele veren tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum."

TBMM ANAYASA KOMİSYONU ESKİ BAŞKANI BURHAN KUZU

"Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Manda ve himaye kabul edilemez" Milli mücadelenin temel taşı olan Sivas Kongresi'nin 100.yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. #SivasKongresi

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

"Milli Mücadelemizin ve bağımsızlığımızın temel taşlarından #SivasKongresi'nin 100.yıldönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı şehitleri olmak üzere bize bu cennet vatanı bırakan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun!"

 

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU

"Bugün bu kongrenin 100. sene-i devriyesini hep birlikte yaşamaktayız. Sivas Kongresi aziz milletimizin makûs tarihinin tersine dönmesi noktasında önemli bir adımdır."

İYİ Parti

 

@iyiparti

#4Eylül 1919 Sivas Kongresi'nde bağımsızlığımızın rotası millî iradenin tam hakimiyeti çerçevesinde çizilmiştir. İşte bizim çalışmalarımızın ilhamı da Türk milletini kurtuluşun anahtarı olarak kabul eden bu anlayıştır. Sivas Kongresi'nin 101. yılı kutlu olsun!

Resim

 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI: Meral Akşener,

"Türk milletinin iradesini, bağımsızlığımızın anahtarı olarak ilan ettiğimiz Sivas Kongresi'nin 101. yıl dönümünde; Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı. 

aksener-tweet.jpg

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli

@dbdevletbahceli

·

Sivas Kongresi’nde yükselen irade sayesinde; istikbalin önüne çekilen sömürge perdesi indirilmiş, kırılan umutlar tazelenmiş, azalan heyecanlar tahkim edilmiş, azgınlaşan hezimetlerin tasfiyesine baş koyulmuştur. Sivas’tan istiklal çıkmış, Cumhuriyet’in sütunları çakılmıştır.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

#SivasKongresi'nin 100. Yılı Kutlu Olsun... Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.