Murat Kurum'un bakan olmasına AKP içinde nasıl tepki verildi?

Murat Kurum'un bakan olmasına AKP içinde nasıl tepki verildi?

AKP içinde bazı kesimler Murat Kurum’un 6 Şubat depremleri sonrasında başarılı bir performans sergilediğin savunuyor. Ancak bunun tersini düşünenler de var.

Yerel seçimlerde AKP'nin ikinci parti çıkmasının ardından kabinede değişiklik yapılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Kabinede iki bakan değişti. İstifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine Murat Kurum atandı. AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 264 oldu. Fahrettin Koca'nın yerine de İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı olarak atandı.

Kurum'un bakanlığına tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklentilerin tersine, kabinede son derece sınırlı bir değişikliğe gitti. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre iktidar partisinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Murat Kurum’un atanmasına tepkiler farklı oldu.

Parti içinde bazı kesimler Kurum’un bakanlığı sürecinde, özelikle de 6 Şubat depremleri sonrasında başarılı bir performans sergilediğini, Özhaseki’nin yerine getirilmesinin doğru bir tercih olduğunu savunuyor.

Ancak bunun tersini düşünenler de var. Kurum’un yeniden aynı göreve getirilmesine karşı çıkanlar, belediye başkan adaylığı sürecinde başarısız bir kampanya yürüttüğünü ve kamuoyu desteğini yitirdiğini savunuyorlar.

Parti kulislerinde, yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Milletin sınıfta bıraktığını, baş tacı yapacak değiliz” sözleri anımsatılarak, İstanbul seçimini farkla kaybeden Kurum’un yeniden kabineye alınmasının “değişim ve özeleştiri” yaklaşımıyla çeliştiği eleştirileri yapılıyor.

Değişim zamana yayılacak

İktidar partisi kulislerinde, Erdoğan’ın, “değişim”den vazgeçmediği, ancak zamana yaydığına işaret ediliyor.

Kabinedeki son değişikle ilgili “Bu revizyon değil, zorunlu bir değişiklik” yorumu yapılıyor ve kabinede daha kapsamlı bir revizyona gidileceği ifade ediyor. Kabine ve parti kadrolarındaki değişim için ise gelecek yıl yapılacak olağan kongre süreci gösteriliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.