Murat Kurum: İstanbul’da 2 puan öndeyiz

Murat Kurum: İstanbul’da 2 puan öndeyiz

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada anketlerde Ekrem İmamoğlu karşısında iki puan önde olduğunu söyledi.

AKP ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, KRT’de yayınlanan Seçim Özel 2024’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, seçimde Cumhur İttifakı’nda yer almayan Yeniden Refah Partisi’nin oyları bölmeyeceğini belirtti.

"Anketlerde 1,5-2 puan öndeyiz"

Oy oranlarına dair konuşan Kurum, "Vatandaşımızın ilgisi artık işte 10 gün kaldı dediğimiz süreçte seçime olan konsantrasyonu çok önemli ve bununda her geçen gün arttığını görüyoruz. Anketler nezdinde de bu bizi teyit ediyor. Anketlerde 1,5-2 puan öndeyiz. Üstüne koya koya gidiyoruz." diye konuştu.

"Bu süreçte ekonomiyi düzeltecek olan varsa eğer yine AK Parti, Cumhur İttifakı iradesi"

Muhalefetin sürekli ekonomik gündemle siyaset yapmaya çalıştığını dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"Yerel seçimde biz ekonomik gündemi oylamayacağız ki. Anlatacakları bir şey olmadığı için yani yaptıkları, şu geriye 5 yılda baktığınızda verdikleri vaatleri gerçekleştirmemişler. Bırakın gerçekleştirmeyi, verdiği vaadi hatırlamayan bir belediye başkanından bahsediyoruz. Dolayısıyla burada anlatacağı bir iş yok, eser yok, hizmet yok. Ne yapacak? 'Gündemi algı çalışmalarıyla, yine perdeleme çalışmalarıyla farklı alanlara çekelim.' Burada yerel seçimde emekli maaşını biz oylamıyoruz veya ekonomik şartları da oylamıyoruz. Bunun seçimi genel seçim. Mayısta Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı'nda yeniden cumhurbaşkanı olarak seçildi. 5 sene, 2028'e kadar da bu görevi orada devam edecek. Bu süreçte ekonomiyi düzeltecek olan varsa eğer 22 yıldır yapılan bu hizmetleri yapacak bir irade varsa eğer yine AK Parti, Cumhur İttifakı iradesi."

"Yeniden Refah Partisi’nin oyları böleceğini düşünmüyorum"

Yeniden Refah Partili seçmenin kendisini destekleyeceğini savunan Kurum şöyle konuştu:

"Yeniden Refah Partisi’nin oyları böleceğini düşünmüyorum çünkü Erbakan hocamızın hayali İstanbul’du. Yeniden Refah Partili seçmen, sandığa gittiğinde vereceği oyun kime yarayacağını net bir şekilde düşünüp iradesini sandığa yansıtacaktır. Kendisine yapılan eziyetin sandıkta net bir şekilde cevabını verecektir."

"3 evimiz var"

Kurum, mal varlığı hakkındaki soru üzerine, "Ankara'da bir tane evim var. İstanbul'da bir tane evimiz var. Bir tane de yine kayınpederlerin oturduğu Bahçelievler'de bir evimiz var. Bir tane arabamız var. Biraz paramız, biraz da borcumuz var. Mal varlığımızla ilgili bir endişemiz de yok. Anamızın ak sütü nasılsa mal varlığımız da bu şekilde helaldir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.