Muharrem İnce: “Bu güzelim topraklarda fakirin, fukaranın ekmeği olan tütünü yok edip, Amerikan tütününe milleti muhtaç ettiler”

Muharrem İnce: “Bu güzelim topraklarda fakirin, fukaranın ekmeği olan tütünü yok edip, Amerikan tütününe milleti muhtaç ettiler”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Malatya’dan Adıyaman istikametine doğru ilerlerken yol üstündeki tütün tarlalarında hem çocukluğunu andı hem de tütün politikasına tepki gösterdi.

Çocukluğunun Yalova’daki tütün tarlalarında geçtiğini dile getiren İnce, “Çok zahmetli bir iştir. 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşına kadar ailenin tüm bireyleri tütünle uğraşırlar ve 14 ay sürer. Şu anda Malatya’dan Adıyaman’a doğru gidiyoruz ve bir tütün tarlasındayız. Bu fakir milletin geçim kaynağı olan tütünü Anadolu’da yok ettiler. Bilinçli olarak yok ettiler. Gerekçe olarak da “tütünde nikotin var” dediler. Milleti Amerikan tütününe mecbur ettiler. Türk tütününde nikotin var da Amerikan tütününde vitamin mi var? İşte bu güzelim topraklarda fakirin, fukaranın ekmeği olan tütünü yok edip, Amerikan tütününe milleti muhtaç ettiler” diye konuştu.

Muharrem İnce, hem traktörle tarla sürdü hem dert dinledi

“Geleceğimizi geri alacağız” diyerek karış karış Türkiye’yi gezen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Adıyaman Gölbaşı mevkiinde çiftçi Yavuz Aslanlarla tarla sürdü, sorunları dinledi.

Muharrem İnce’ye, 20 dönüm tarlayı icar ettiğini, arpa ekeceğini söyleyen Aslanlar, “20 dönümü yeri sürmek için bin tl üzerinde mazot yakıyorum. Mazot almakta çok zorlanıyorum. Mazotu mecburi alacağım ama gübre çok pahalı, onu alamayacağım. Gübre atamayacağım için de düşük verim alacağım” diyerek dert yandı.  Aslanlar’a bu zor günlerin geçeceğini söyleyen İnce, “Biraz sabır, bu zor günleri birlikte aşacağız” dedi.

whatsapp-image-2021-11-07-at-13-18-02.jpegwhatsapp-image-2021-11-07-at-13-18-06.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.