Müftü Yardımcısı, Arapça tabelalara karşı çıkanlara hakaret etti: Kendini bilmez ahmaklar

Müftü Yardımcısı, Arapça tabelalara karşı çıkanlara hakaret etti: Kendini bilmez ahmaklar

Yerel seçimlerden sonra bazı belediyelerin Türkçe harici tabelalara izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından Arapça tabelalarla ilgili tartışma başladı. Samsun İl Müftü Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, Arapça tabelaya karşı olanların Kur'an-ı Kerim'e saldırmak için zemin hazırladığını iddia etti.

31 Mart seçimlerinden sonra bazı belediyeler Türkçe harici tabelaların söküleceğini duyurdu. Arapça tabelalarının sökülmesi tartışma yarattı.

Samsun İl Müftü Yardımcısı, İlahiyatçı-Yazar İbrahim Kadıoğlu, yaptığı paylaşımla, Arapça tabela tartışmasına dahil oldu. Arapçanın Kuran dili olduğu söyleyen Kadıoğlu, “Tüm Müslüman kardeşlerimden Kur’an’a saldırmak için zemin hazırlayan kendini bilmez ahmaklara geçit vermemelerini istiyorum” dedi.

'Kur'an-ı Kerimimizin alfabesini korumaları için sahip çıkmalarını istiyorum'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Samsun İl Müftü Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Epey bir süreden beri Arapça dili aleyhinde bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde sosyal medyada yorumlar ve propagandalar yapılmaktadır. Tüm Müslüman kardeşlerimden kutsal kitaplarının dili olan Kur'an-ı Kerimimizin alfabesini korumaları için sahip çıkmalarını istiyorum. Bu hususta Kur’an’a saldırmak için zemin hazırlayan kendini bilmez ahmaklara geçit vermemelerini istiyorum. Yaşasın Kuran Dili Olan Arapça.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.