Milli botanik bahçesinden 3 milyon liralık kablo nasıl çalındı?

Milli botanik bahçesinden 3 milyon liralık kablo nasıl çalındı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü'nde kuruma ait 3 milyon liralık bakır kablonun çalındığını ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi.

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü'nde yaşanan hırsızlık olayını gündeme getirdi. Adem, şunları söyledi:

"İddialara göre, kuruma ait 3 milyon liralık bakır kablo çalındı ama Bakanlık'tan hâlâ bir ses çıkmıyor. Böylesine büyük çaplı bir hırsızlığın, kurumdan birilerinin bilgisi, yardımı veya göz yumması olmadan gerçekleştirilmesi neredeyse imkansızdır.

Bize gelen bilgilere göre, bu hırsızlık olayının üstü örtülmeye çalışılıyormuş. Takipçisi olacağız. Yok, öyle yağma, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimsenin çaldırmasına göz yumamayız. Sorumlular hesap vermelidir. Kayıtlı mülkün çalınmasının ardından, personelin iki hafta boyunca işe gelmesine izin verilmediğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durum, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı izlenimini vermekte ve ciddi bir yolsuzluk sorununa işaret etmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.