Miçotakis'ten Erdoğan'a:Dayılıklara geçit yok

Miçotakis'ten Erdoğan'a:Dayılıklara geçit yok

Atina ve Ankara hattında son zamanlarda iyice gerilen ilişkilere dair açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe yanıt verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Selanik'te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. 

Erdoğan'ın son dönemlerde Yunanistan ile ilgili  "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerine yanıt veren Miçotakis  Türkçe, "Yunanistan'da dayılıklara geçit yok" dedi.

86. Selanik Uluslararası Fuarı'nın açılışında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan  Miçotakis, Yunanistan-Türkiye arasındaki ilişkilere değinerek, "Ege'nin diğer yakasından gelen tehditlere, milletimizin tüm gücünü özetleyen tek bir kelimeyle cevap verilebilir: Hayır, Sayın Erdoğan, Yunanistan'a karşı daha fazla palavra yok" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek ziyaretinde  Erdoğan Yunanistan'a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı: "Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyebiliyorsak, vakti saati geldiğinde TEKNOFEST'te bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Eğer ellerinde bu adalar var bu adalarda üsler var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür gayrimeşru tehditler sürerse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda vakti saati gelirse gereği yapılır."

TEKNOFEST 2022'de ise Erdoğan şunları söylemişti:  "Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri beklediğinden emin olun. Bunlara fırsat vermeyeceğiz." 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.