#TTBninYanındayız #MhpKapatılsin diye yanıt geldi vatandaştan, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, TTB kapatılsın demişti.

#TTBninYanındayız #MhpKapatılsin diye yanıt geldi vatandaştan, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, TTB kapatılsın demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ni hedef alan açıklamalarının ardından sosyal medyada tepki yağdı. 

Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), sağlık emekçileri için başlattığı, "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" şeklindeki kampanyasını hedef aldı. TTB'nin kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli, "Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır" dedi.

Bahçeli'nin bu açıklamalarının ardından sosyal medya üzerinden tepki yağdı. ilk tepki Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. İşte o tepkiler:

 

KILIÇDAROĞLU: TTB'YE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin hedef aldığı TTB'ye destek verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alıp, gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği'ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız!" dedi.

 

'TEHDİT ETMEK BÜYÜK SORUMSUZLUKTUR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzluktur. Bu saldırılara karşı kamuyu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği'nin ve canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlarının yanında duracağız'' dedi.

 

 

 

'ETİK DAYANIŞMANIN ÖNEMİNİ BİLEN MİLYONLAR VAR'

Türk Tabipler Birliği, ''#İyikiTTBvar Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...'' açıklamasını yaptı.

 

 

'İNSAN SEVGİSİ KAZANACAK'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, ''Halkın sağlığı için canını dişine takan #iyikiTTBvar. İyi hekimlik ve yüreğimizdeki insan sevgisi kazanacak!'' açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

'TTB SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ''Sağlık çalışanları, canlarını ortaya koyarak virüse karşı mücadele ederken, 'TTB kapatılmalı' demek hekimleri hedef göstermekten başka hiçbir amaca hizmet etmez. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve TTB sahipsiz değildir'' dedi.

 

 

 

'HER ZAMAN YANINDAYIZ'

CHP İstanbul Milletvekili, ''İyi ve doğru hekimliğin her zaman yanındayız. #iyikiTTBvar'' dedi.

 

'SARAY SÖZCÜSÜ BAHÇELİ'

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ''Saray sözcüsü Bahçeli,  #TTB tez kapatılsın buyurmuş. Halkın doktorları padişahım çok yaşa demediler, dedirtemeyeceksiniz. Siz yalanın, biz #TTBninyanındayız'' ifadelerini kullandı.

 

TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNAN DEVLET BAHÇELİ, TTB'Yİ ŞÖYLE HEDEF ALMIŞTI.

"Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, "Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Siyah kurdele takan-takmayan ayırımı hastanelerde vasat bulursa muhtemel gelişmeler hakkında bir fikri olan var mıdır?" diyen Bahçeli, "Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor,tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir" dedi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.