MHP, 2019 seçimlerinde kazandığı 6 kentte kaybetti

MHP, 2019 seçimlerinde kazandığı 6 kentte kaybetti

Mersin ve Manisa büyükşehirleri haricinde Bartın, Erzincan, Osmaniye, Kırklareli, Kars olmak üzere 5 ilde AKP’den destek sözü alan MHP, neredeyse sahaya hiç inmedi. Bartın, Bayburt, Karabük, Kastamonu, Kütahya ve Manisa'yı da kaybetti.

Amasya ve Manisa başta olmak üzere kendi adayları için mitingler düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, kamuoyunun alışık olduğu tablonun tam aksine ne Erdoğan ile görüntü verdine de sahalardan kendi seçmenine seslendi.

Bunun nedeninin Bahçeli'nin kolunun incinmesiyle ilgili olduğu ifade edildi.

MHP 2019 yerel seçimlerinde ülkenin tamamında 3 milyon 394 bin oyla, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 10 il ve 145 ilçe kazanmıştı.

2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakında yer almayı sürdüren MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarma kararı aldı.

2019 seçimlerinde MHP Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük Karaman Kastamonu Kütahya Manisa Osmaniye’yi kazanmıştı.

Bu seçimde açılan yüzde 69,7 sandığa göre

MHP’nin kaybettiği kentler: Bartın, Bayburt, Karabük, Kastamonu, Kütahya ve Manisa.

MHP; Bartın'da CHP, Bayburt'ta AKP, Karabük'te AKP, Kastamonu'da CHP, Kütahya'da CHP ve Manisa'da CHP ile yarışıyor.

MHP’nin önde olduğu kentler: Çankırı, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Kars, Gümüşhane, Tokat ve Osmaniye.

MHP; Çankırı'da AKP, Erzincan'da CHP, Karaman'da AKP, Kırklareli'nde CHP, Kars'ta DEM, Gümüşhane'de AKP, Tokat'ta AKP ve Osmaniye'de İYİP ile yarışıyor.

MHP baraj altında

MHP önceki yerel seçimde ülkenin tamamında 3 milyon 394 bin oyla, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 10 il ve 145 ilçe kazanmıştı. 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakında yer almayı sürdüren MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarma kararı aldı. Bu seçimde MHP yönettiği Manisa’yı kaybetti ve Mersin’de kazanamadı. MHP’nin 2019’da yüzde 7.3 olan oy oranı bu seçimlerde ise yüzde 4,7’ye düştü. MHP 8 ilde önde görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.