'Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız'

'Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız'

Dervişoğlu, bozkurt işaretine sahip çıktığı konuşmasında AKP'ye de tepki gösterdi ve "Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız" dedi.

 İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Türkiye-Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a verilen cezayı eleştirerek başlayan Dervişoğlu, "Bozkurt Türklüğün sembolüdür, Merih Demiral'ı alnından öpüyorum" dedi.

Bozkurt işareti açıklaması

Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Futbolcumuz Merih Demiral mutluluğunu tribünlerdeki ve ekranları başındaki aziz milletimizle Türklüğün sembolü olan bozkurt yaparak paylaşmıştır. Türklük, tarih bilindi bilineli dünya coğrafyasının dört bir yanında insanlık serüveninin, en önemli yazarlarındandır. Bu serüven esnasında şüphesiz ki birçok badire atlatmıştır.

Türk, tarih karşısında asla pes etmemiş, hürriyet ve İstiklalinden vazgeçmemiş, destansı yolculuğuna haysiyetli bir şekilde daima devam etmiştir. Bu da bozkurtla sembolleşmiştir. Yani bozkurt hiçbir koşulda haktan ve onurdan taviz vermemenin işaretidir.”

‘Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız’

Bozkurt işaretiyle ilgili “Liderlik ederken arkandakileri düşünmenin işaretidir. Meydandan ve mücadeleden kaçanların değil, göğüs göğüse çarpışanların işaretidir” diyen İYİ Parti lideri Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bozkurt, en umulmadık zamanda en büyük atılımları yapabilmenin sonsuz bir dirilişin işaretidir. Bozkurt bir ruhtur. Benimsersiniz ya da benimsemezsiniz. Seversiniz ya da sevmezsiniz. Biz bununla ilgilenmiyoruz. Biz Türk’e yaraşmakla Türk’e yaraşanlarla ilgileniyoruz.

Bugüne kadar Türklüğü ayaklar altına aldık diyen güruhların bozkurtu bu şuuru, bu ruhu pisliklerine alet etme girişimlerini görüyor biliyor ve buradan ihtar ediyoruz: Biz varız ve buradayız! Türklüğe adalet yeminiyle, milletine sadakat yeminiyle, Cumhuriyetine hürriyet yeminiyle, atasına ise vefa yeminiyle bağlıyız!

Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız!”

‘Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’

Sinan Ateş davasına da gönderme yapan Dervişoğlu, “Tüm Sinanlar için buradayız. Anaların gözyaşlarını görmeyip muktedirleri tebessümlerine bakan; milletin çığlığına sağır, efendilerinin fısıltılarını dahi duyanlara karşı milletin sesi, anaların gözyaşı, çocukların çığlığı olarak buradayız ve bozkurtça haykırıyoruz. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet” dedi.

‘Artık yeter kadınlarımızın üzerinden ellerinizi çekin’

Konuşmasında devamla kadın cinayetlerine dikkati çeken Dervişoğlu, "Artık yeter kadınlarımızın üzerinden ellerinizi çekin. Bu milletin kürsüsünden sesleniyorum; Gelin kadın cinayetlerini sonlandırmak için çalışalım, bu vahşete son verelim. Garabetlerinizden ve aymazlıklarınızdan yorulduk artık. Defolun gidin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.