Metiner'den AKP'ye uyarı: Giderici adımlar atmazsa...

Metiner'den AKP'ye uyarı: Giderici adımlar atmazsa...

Eski AKP'li vekil Mehmet Metiner, ekonomi, sığınmacılar, Kürtler konularının hızlıca çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak yazarı AKP'li Mehmet Metiner, Avrupa Parlamentosu'nda aşırı sağın yükselişinin Türkiye'yi de etkileyeceğini savunarak, "Türkiye’ye muhtemel yansımaları konusunda şimdiden zihni hazırlıkların yapılması ve muhtemel senaryolara göre çözüm yollarının yeni bir siyasi akılla hazırlanması tedbir açısından şart." dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya'nın ardından Fransa'da aşırı sağ partiler ilk sıraya yerleşti. Metiner "Avrupa’da aşırı sağın yükselişi bizi etkiler mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Metiner'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Burada sorun şudur: Gözle görülür bir demografik değişime dönüşecek kalıcılık, yükseltilmek istenen etnik milliyetçilikle beraber yabancı düşmanlığına dönüştürülebilir. Ekonomik sorunu ne yapıp edip çözmemiz şart. Aksi takdirde sığınmacılar sorunuyla eklemlenip yanlış ve tehlikeli siyasi mecralara ülkemizin taşınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda “Herkese bol keseden dağıtacağı”nı söyleyerek popülizm yapan partiler pekâlâ sandıktan çıkabilir. Veya siyasal istikrarı bozacak yeni bir seçenek olarak siyaset sahnesine oturabilirler.

AK Parti şayet bu sorun alanlarını giderici adımlar atmazsa hızlıca milletin umudu olmaktan çıkar ve buradan doğacak siyasal boşluğu korkarım ki aşırı sağ argümanları kullanan partiler kullanır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.