Mehmet Şimşek'in 'yerel halk' sözüne bakanlıktan açıklama: Terminolojide kullanılıyor

Mehmet Şimşek'in 'yerel halk' sözüne bakanlıktan açıklama: Terminolojide kullanılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söylediği "yerel halk" ifadesine ilişkin Bakanlıktan açıklama geldi: Terminolojide rutin olarak kullanılan bu söz yerel yatırımcıları ifade ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı etkinlikte yaptığı konuşma hala tartışılıyor.

Bakan Şimşek enflasyon açıklamasında, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dedi. Şimşek'in konuşmasında yurttaşlar için "locals" (yerel halk) ifadesini kullanmıştı. .

Bakanlıktan açıklama

Gelen tepkiler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı.

Bakanlığın "Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" diyerek yaptığı açıklaması şöyle oldu:

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz.

Konuşmanın ilgili bölümünde Sayın Bakanımız dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin "yerel yatırımcıları" ifade ettiğini defalarca belirtmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.