Mansur Yavaş: Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden

Mansur Yavaş: Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı ziyaretinde tasarruf tedbirlerine ilişkin konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı Afyonkarahisar Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaret sırasında basın mensuplarının tasarruf tedbirlerine yönelik sorularını yanıtlayan Yavaş ' Bizim hayali ve çılgın projelerimiz olmadı, dolayısıyla bu tasarruf tedbirleri bizi olumlu yönde etkiledi' ifadelerini kullandı.

Kardeş Belediye olacaklar

Afyonkarhisar Belediye Başkanı Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol ile iki belediyenin kardeş belediye olacağını belirtti.

dha-77293-3.jpg

Mansur Yavaş'tan yolsuzluk ve israf eleştirisi

Ziyaret esnasında bir basın mensubunun hükümetin uyguladığı kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin sorusunu yanıtlayan Mansur Yavaş, tasarrufun önemine dikkat çekti. Yavaş, "Tasarruf yapılması gereken bir şey. İhalelerimizi açık yaparak ve harcadığımız her kuruşu internet sayfamızda halka açık bir şekilde paylaşarak bugüne kadar geldik. Bizim hayali ve çılgın projelerimiz olmadı, dolayısıyla bu tasarruf tedbirleri bizi olumlu yönde etkiledi. Diğer belediyeler üzerinde nasıl bir etkisi olacağını zaman gösterecek" dedi.

'Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden'

ABB Başkanı Yavaş, tasarruf tedbirlerinin bazı belediyeler için zarara yol açtığını belirterek, "Belediye başkanlarının görevi tasarruflu davranmaktır. Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden gelmiştir" ifadelerini kullandı. Ankara'da tasarruf uygulamaları nedeniyle bazı alanlarda zarar ettiklerini de ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.