Mansur Yavaş İstanbul'a geldi: Aleyhimizde bir şeyler söyletme ihtimalleri var

Mansur Yavaş İstanbul'a geldi: Aleyhimizde bir şeyler söyletme ihtimalleri var

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul’a geldi. Yavaş “Hakkımızda bir şeyler söyletme ihtimalleri var” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, yurtdışı gezisinden İstanbul’a döndü. Yavaş, gözaltına olan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’yla görüşüp Saraçhane’ye gidecek.

Parlamenter sistem vurgusu yaptı

Yavaş, havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parlamenter sistem vurgusu yapan Yavaş, “Siyasallaşmış yargı herkese zarar verir” dedi.

Yavaş “Bir an önce parlamenter sisteme geçilecek yollar açılması tarafsız ve bağımsız yargını kurulması. Hukuka güvenemeyeceksek kime güveneceğiz. Ama bugün için bundan bahsetmek mümkün değil” diye konuştu.

Bir şeyler söyletme ihtimali var gibi geliyor

Kendisinin de soruşturma açılarak gözaltına alınacağı iddialarını da yanıtladı. Yavaş, şunları söyledi:

“Ben 6 yıldır belediye başkanıyım. 109 şikayet yapıdı 101 tanesi soruşturulup kapatıldı. Diğerleri de kapatılacak. Hakkımda soruşturma yok. Bütün banka hesaplarımı herkes inceleyebilir. Bu iddialara bakıldığında kendi kendilerine bir sabuk bulup aleyhimize bir şeyler söyletme ihtimalleri var gibi geliyor bana.”

Yavaş, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili devam eden protestolara ise “Halk olana biteni görüyor, iradesine sahip çıkıyor. Halk CHP’li belediyelerden memnun ve sahip çıkıyor. Memnun olmadığını da gönderecek” diye değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.