Kulis: Kabine değişikliği için tarih netleşiyor

Kulis: Kabine değişikliği için tarih netleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 31 Mayıs ile 2 Haziran’da yapılacak Kızılcahamam kamp toplantısından sonra değişimin düğmesine basacağı söyleniyor.

Yerel seçimden ilk kez ikinci parti olarak çıkan AKP'de değişim ve yeni yolm haritasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. AKP yeni yol haritasını Kızılcahamam kamp toplantısında belirleyecek. AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı oy düşüşlerini 81 ilde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarıyla rapor haline getirdi. Milletvekilleri ile gruplar halinde gerçekleşen istişare toplantıları tamamlandı. Son istişare Kızılcahamam kampında yapılacak.

Kampa kimler katılacak?

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre kampa; eski ve mevcut kabine üyeleri, parti kurucuları, bugüne kadar AKP'nin tüm kadrolarında MKYK, MYK’da görev yapan eski ve yeni yeni üyeler ile milletvekilleri davet edilecek. 31 Mayıs ile 2 Haziran da yapılacak Kızılcahamam kampının ardından, gözler parti ve kabinede yapılacak değişime çevrildi. Erdoğan’ın, 31 Mayıs ile 2 Haziran’da yapılacak Kızılcahamam kamp toplantısından sonra değişimin düğmesine basacağı söyleniyor.

22 Mayıs’ta planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında; sonbaharda yapılması öngörülen 8. Olağan Kongre süreci işletilecek. Parti kulislerinde; il ve ilçe başkanlarının ardından ikinci değişimin kabine üyeleri arasından yapılacağı dillendiriliyor. Kabine değişikliği kongre öncesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.