Kulis: Havayollarındaki rötarlara ilişkin Erdoğan devreye girdi

Kulis: Havayollarındaki rötarlara ilişkin Erdoğan devreye girdi

Hava kontrolörlerinin zam talebi sonrası başlayan uçak rötarlarındaki artışı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi.

Zam talebinde bulunan hava trafik kontrolörleri “İnisiyatif almadan çalışma” sistemine geçince artan rötar sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin” dediği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; maaş artışı ve özlük haklarının iyileştirilmesi için “İnisiyatif almadan çalışma” sistemine geçerek eylem başlatan hava trafik kontrolörleri, AKP'nin son MKYK toplantısında gündeme geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin” dediği öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un toplantıda, pasif eylem sebebiyle turizmin olumsuz etkilendiğini ve acil çözüm üretilmesi gerektiğini kaydettiği ifade edildi. Edinilen bilgilere göre, bu durumdan en çok Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanlarının etkilendiğini belirten Ersoy, uçuşların yavaşlamasının birçok olumsuz etki oluşturduğunu, günde ortalama 45 uçak inebilecekken bu sayının 30’lara düştüğünü belirterek, uçak başı 7-8 dakikalık bir kayıp yaşandığına ve bunun mali yükünün çok fazla olduğuna dikkat çekti. Ersoy’un haziran ayından itibaren bu durumun sistemi olumsuz etkilediğini belirtmesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuyu çözeceklerini belirttiği öğrenildi.

"İşten çıkarırız gerekirse yenilerini istihdam ederiz

Bir kabine üyesinin ise “Zaten yüksek maaş alıyorlar. Sefer paylarından pay verdiğimiz takdirde bu defa yer hizmetlerinde çalışanlar ve diğer personel aynı talepte bulunacak, eyleme geçecek. Bunun önünü alamayız. ’Paramızı verin inisiyatif kullanalım, vermiyorsanız inisiyatif kullanmayacağız’ diyorlar. Bu devlete şantaj. Çalışmak istemiyorlarsa gitsinler, gerekirse yenilerini istihdam ederiz. Herkes devleti şantajla eline geçirebileceğini sanmasın. Biz buraya yeni eleman alacağız, eğitim vereceğiz gerekirse o bin kişiyi göndereceğiz” dediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.