Kulis | AKP'li vekiller, parti içindeki eleştirileri yükseltti: 'Bizim bir hikayemiz yok artık'

Kulis | AKP'li vekiller, parti içindeki eleştirileri yükseltti: 'Bizim bir hikayemiz yok artık'

31 Mart Yerel Seçimleri’nde ilk kez ikinci parti olan AKP’de iç tartışmalar devam ediyor. AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonra yaptığı açıklamada parti içinde değişim yapılacağını duyurmuştu. Gazete Pencere yazarı Babacan AKP'de operasyonun başladığını yazdı. Babacan, milletvekili nabız toplantılarında ilk kez bu kadar açık sözlü eleştiriler yapıldığını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP, kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti oldu. CHP ülkenin birinci partisi oldu.

Seçim sonuçlarının etkisi AKP'de etkisini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada parti içinde tasfiye mesajı vererek "Seçim sonuçlarına ilişkin kapsamlı bir analiz ve istişare yapmadan, tabloyu tam göremeyiz. Bu teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

6299-32336297-ak-parti-mkyk-toplandi-1.webp
Erdoğan, partisinin yönetimindeki bazı isimleri değiştirmeye düşünüyor

‘Eleştiriler ilk kez bu kadar fazlaydı’

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında AKP'de milletvekilleri arasında nabız toplantılarının ilk kez bu kadar açık sözlü yapıldığını kaydetti:

"Son toplantıya daha önceki toplantılara katılamayan milletvekilleri çağrıldı. Seçimin kaybedilme nedenleri arasında, çakarlı makam araçlarından, uzun siyasetçi konvoylarına, şatafatlı siyasetçi görüntülerinden, çoklu maaşlara kadar sayılmayan kalmadı. Kötü ekonomi, kötü adaylar ve çalışmayan örgüt gibi sorunlar sıralandıysa da parti içinde özellikle savurganlık, israf ve kötü görüntüler üzerine yapılan eleştiriler ilk kez bu kadar fazlaydı."
Yapılan değerlendirmeler arasında bazıları, partinin ana felsefesinden uzaklaşmasının bugünkü seçim sonuçlarını getirdiğini aktarması ilginçti.

'Bizim bir hikayemiz yok artık. Hikayemiz 2019 seçimlerinde bitti'

Babacan toplantıda yapılan değerlendirmenin bir kısmını şöyle aktardı:

"Bizim bir hikayemiz yok artık. Bu hikaye aslında 2019 seçimleri ile bitmişti. Yenisini de yazamadık. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki en önemli unsur, yenilikçi ve reformcu bir parti olmasıydı. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede? Türkiye’de şu anda hukuk sistemine güven yok. Bu nedenle ekonomiye de güven yok. Eğer bu iki unsurda güven tesis edilirse, AK Parti’nin yeni hikayesinin başlangıcı olur. AK Parti’nin oy oranlarına en az 10 puan katkısı olur…"
Öte yandan toplantılarda temmuz ayında emeklilere enflasyon üzerinde zam yapılması kaydedenlerin olduğu vurgulandı. Bazı vekiller ise "Zihniyet değişmediği sürece farklı olmaz" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.