Kritik zirve öncesi Rusya ve ABD'den açıklama

Kritik zirve öncesi Rusya ve ABD'den açıklama

Rusya ve ABD'nin üst düzey diplomatları, bugün İsviçre'de gerçekleştirdikleri görüşme öncesinde Ukrayna konusundaki farklılıklarını hızlı bir şekilde çözme umutlarınının olmadıklarını söylediler. Ancak ABD tarafı yine de toplantının yükselen gerilimleri azaltabileceğini umduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e Cenevre'deki görüşmelerinden bir ilerleme beklemediğini, ancak Moskova'nın talepte bulunacağı, güvenlik maadelerine ilişkin somut bir yanıt duymak istediğini söyledi.

Açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan Lavrov, "(Bizim) önerilerimiz son derece somut ve aynı derecede somut cevaplar bekliyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, "Rusya ile anlaşmazlıkların bugün çözüme kavuşturulmasını beklemiyorum" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin çözümüne ilişkin Cenevre'deki görüşmelerde şu açıklamaları yaptı:

  • Bugünkü görüşmeler gerilimi yatıştırma ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı daha saldırgan adımlarda bulunmasını önleme çabalarının bir parçası.
  • ABD diplomasi ve diyalog yolunu tercih ediyor ancak Rusya'nın saldırganlığını artırması halinde ortak, hızlı ve sert bir karşılık verecek.
  • Rusya ile anlaşmazlıkların bugün çözüme kavuşturulmasını beklemiyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.